dinsdag 11 oktober 2011

HNTM 2011 (#6): Berliner Bal

bron: http://www.rtl.nl
Lang leve de commerciële TV. Waar je bij Overspel eindeloos kunt piekeren over het al dan niet bestaan van een Nederlandse vertaling van 'De Blauwe Krokodil', hoeven ze bij de commerciëlen de product placement gelukkig niet onder stoelen of banken te steken.

Als om 07:48 de wekker gaat in modellendromeland, draaien de dames zich nog maar eens goed om onder hun Blond Amsterdam dekbedje. En dat terwijl een van hen een (de TV dokter citeert een bekende online boekverkoper) "onverbiddelijke pageturner" in de vorm van Jenny Downham's 'Jij tegen mij' op het nachtkastje heeft liggen.
Kom op dames, niet zo mekkeren. Als de TV dokter zich niet vergist hebben jullie daar zo'n geweldige Wake-up Light naast je staan, die je op organische wijze geleidelijk laat ontwaken.

Uit de veren!




De dames worden gelukkig niet voor niets gewekt: Ze moeten aantreden in de sportschool. Tamara ziet eruit alsof ze het workout-pakje al frisgewassen en gladgestreken klaar had liggen, terwijl Riquelle vergeten is haar borsten een beetje behoorlijk in te pakken. Verschil moet er wezen. Het is in ieder geval weer een mooie metafoor voor waar beide dames staan in hun ontwikkeling richting topmodel.

Eenmaal binnen vertelt ene Tom (not a hair out of place) de dames dat ze krachttraining moeten doen omdat "dit zorgt voor de contouren van het vrouwenlichaam". Cardio, squats... al die moeilijke woorden doen Riquelle maar duizelen op de vroege ochtend. Tom ziet er overigens in close-up meer uit alsof hij van school spijbelt, of van de set van GTST is weggelopen (of gewoon regelrecht is ingehuurd via TouchéModels), dan als een doorgewinterde trainer.
Maar wacht, de camera zoomt uit en... whoa! Die Tom heeft me daar toch een opgepompte torso onder zijn vierkante kaaklijn. De TV dokter gelooft hem dus direct op zijn woord en belooft plechtig om morgen nog haar hardloopschoenen in te wisselen voor een paar dumbbells.

Wanneer Nancy bijna in elkaar stort op de crosstrainer haalt Tom direct de zweep erover. "Zo zie je maar weer, roken heeft een negatieve invloed". Toffe peer, die Tom. De TV dokter ziet hem graag terug in Obese. Of als de maand September.

Kijk nou, dat is een leuke verrassing. Er komt bezoek van niemand minder dan Fatima Moreira de Melo en Kim Feenstra. Het was de TV dokter nog nooit eerder opgevallen, maar of Kim is twee meter tien of Fatima is een dwerg. De waarheid zal wel weer ergens in het midden liggen, maar in ieder geval ziet Kim eruit als een kruising tussen een animated manga stripfiguur en Jar Jar Binks.

Het is de TV dokter even niet helemaal duidelijk wat Fatima daar nou precies komt doen, maar wat blijkt? Ze doet tegenwoordig iets met juwelen en sieraden en de redactie heeft dat met veel moeite weten te verpakken in de volgende opdracht: een beauty-shoot waarin de sieraden moeten worden verkocht. Gelukkig blijkt ook Kim Feenstra (die de fotocamera ter hand neemt) dat maar een slap idee te vinden en dus richt zij haar aandacht gewoon op wat vakinhoudelijk advies ("de binnenkant van je hand is lelijk op een foto"). De editor is ook vergeten dat Fatima er is en snijdt haar volledig uit de komende vijf minuten, ondanks het feit dat Kim en Fatima volgens Mieke een "superkomisch duo" vormen. Kim zegt dat Elise de meeste indruk op haar heeft gemaakt en dus mag zij als beloning tien minuten met haar vriend bellen.

Het bezoek is nog niet weg of daar staat Fred alweer op de stoep, met de mededeling dat ze naar Berlijn gaan, waar het hoofdkantoor van hoofdsponsor Zalando is gevestigd. De dames schreeuwen het uit van vreugde. Je zou denken dat ze net te horen hebben gekregen dat ze naar Nieuw-Zeeland vertrekken, zo blij is iedereen. De vreugde slaat al snel om in stress als blijkt dat ze maar 20 minuten de tijd hebben om hun koffers te pakken en ze, aangezien iedereen kennelijk verplicht een klein oranje rolkoffertje mee moet nemen, maar een paar hakken kunnen inpakken.

In Berlijn aangekomen blijkt Fred zijn stoere zwarte leren jack al te hebben ingewisseld voor een hippe outfit met een oostblok trainingsjackie en een grote grijze krakerssjaal. Hij deelt de kamersleutels uit en groot drama blijft uit, hoewel iedereen inmiddels Riquelle en Nancy klaarblijkelijk begint uit te kotsen.

Tijd om voor de spiegel te gaan staan want de dames krijgen te horen "dat ze nog uitgaan". Heerlijk, verplicht stappen. Niets leukers dan dat. De make-up lessen hebben gelukkig hun vruchten afgeworpen, want iedereen staat als een volleerd visagist te borstelen en te smeren. Het schilderwerk wordt echter ruw verstoord door een brandalarm. Tamara en Elise rennen als gekken door de gangen, maar alles in hotel Gat Point Charlie heeft de kleur van het gemiddelde nooduitgangsbord en dus verdwalen de dames binnen de kortste keren hopeloos. Geen reclame voor het richtingsgevoel van de dames en de veiligheid van voornoemd etablissement. Riquelle en Mieke kwasten zich ondertussen gewoon rustig een stuk in de rondte en negeren het alarm gewoon.

Even later staat iedereen toch beneden in de gang, waar Die Polizei ook net binnen komt wandelen. Fred ziet eruit alsof hij al met een leuke Berlijnse knul heeft liggen rollebollen, want zijn haar staat alle kanten op. De previews van HNTM beginnen trouwens ook steeds verneukeratiever te worden, want dit is het moment waarop Fred uitroept: "Je moet altijd je portfolio bij je hebben!" Hmmm, dat werd ons de hele week in de aankondiging verkocht als dramatisch hoogtepunt?
Afknapper.

Het blijkt loos alarm en niet veel later staat ook Fred met het haar strak in de gel klaar voor een avondje feesten. Om de feestvreugde helemaal te vergroten gaat ook Mariana Verkerk mee. En je kunt natuurlijk niet een avondje clubben met de Catwalk Queen zonder ook je modellenloopje nog even te oefenen temidden van de hossende en drinkende massa. Gelukkig kun je het met een gerust hart aan Mariana overlaten om in dat geval midden in Club 42nd een catwalkmomentje te organiseren.
Tamara vertelt tussen neus en lippen door dat Riquelle een sigaret pakte uit haar pakje. Mogen we dat even terugspoelen? Her royal highness Tamara, die de overwinning al in de pocket lijkt te hebben, geeft hier toe dat ze rookt? Is daar een eerste scheur in haar volmaaktheid te bespeuren?

Er wordt wat gedronken, maar uiteindelijk ligt iedereen om 3:30 netjes in bed. Helaas komt Fred om 7:30 alweer binnen in een kek colbertje met de mededeling dat ze over een half uur op het hoofdkantoor van Zalando moeten staan, dat gevestigd is in een oude fabriekshal annex elektriciteitscentrale.
Ze worden verwelkomd door de Creative Detector Director die niet ouder kan zijn dan vijfentwintig. Om de tijd te vullen krijgen de dames eerst een styling opdracht. Iedereen krijgt een kaartje met daarop een van de trends van Zalando voor het komende seizoen (variërend van military tot preppy en van partydress tot outdoor) en ze moeten daarvoor een setje bij elkaar uit de rekken trekken.
Hierna gaat Mariana nog een keer privé catwalken met de dames. Fred heeft ondertussen besloten dat de door de dames gecreëerde looks geen reclame zijn voor de Zalando catalogus (vooral Nancy heeft de plank voor de verandering weer eens volledig misgeslagen) en heeft de outfits aangepast. Daar heeft hij alle reden toe, want de dames blijken ter plekke een echte show te gaan lopen voor 'de Duitse fashionscene' en 'de grote opdrachtgever'.

De zenuwen slaan toe. Riquelle huilt omdat ze moe is en er een kaartje in haar rug prikt. Nancy verandert weer in een 'fokking stress kip', maar eenmaal op de catwalk ziet ze eruit als Sylvie van der Vaart, dus dat moet goed liggen bij een Duitse opdrachtgever. Fred, Mariana en de jonge jongen van Zalando komen tot de conclusie dat Tamara, Michelle en Elise de top 3 catwalklopers zijn, maar dat houden ze nog even geheim en dus worden de dames teruggestuurd naar Amsterdam.

Daar wacht alweer een fotoshoot om de nieuwe Lancia Ypsilon aan de man te brengen. Mieke denkt meteen dat ze tot een Dukes of Hazard hoe-was-ik-een-auto-met-mijn-borsten toneelstukje veroordeeld is, maar gelukkig heeft de opdrachtgever "fashion, elegant en modern" in gedachten.
En dus krijgen de dames een coupe als van een sexy alien uit een B-movie uit de jaren '60, dikke lagen eyeliner en oogschaduw ("Het mooie van de Max Factor trio eyeshadow is dat er al drie kleuren bij elkaar zitten. Als je die van licht naar donker aanbrengt vanuit de binnenste ooghoek naar buiten, dan ben je zo in drie stappen klaar").

Michelle en Tamara presteren weer naar behoren, Elise ziet eruit als een lieve versie van Scary Spice, Roxanne pretendeert te weten wat er met de opdracht "Avant Garde" van haar verlangd wordt en geeft vervolgens weer de energie van een slappe vaatdoek gekruist met een vis op het droge, Mieke geeft ons overstekend wild en Nancy (met pruik of extensies die haar in de leadzangeres van de B52's heeft getransformeerd) heeft "nog nooit zo'n goed gevoel gehad over een fotoshoot").
Dan is het de beurt aan Riquelle. Iedereen is het er al snel over eens dat die shoot voor geen meter loopt. Fred moet alle standjes uitbeelden en haar vervolgens in de juiste pose neerzetten. Ze bedenkt niets zelf. Of, in de woorden van Elise: "Als ik zoveel aanwijzingen kreeg, had ik ook een goede foto".
Het hele huis is unaniem bang dat Riquelle morgen weer de hemel ingeprezen wordt. Daarom probeert Tamara haar nu nog maar vast even op de kast te jagen door Riquelle recht in haar gezicht mee te delen: "Ik ben blij dat ik het gewoon zelf kan".

Thuis aangekomen vertelt Fred dat Bruno Banani een ontmoeting heeft geregeld voor het meisje dat in Berlijn de beste indruk heeft achter gelaten en dat is... roffel, roffel... Michelle! Haar vriend komt binnen en mag blijven slapen. Wat Bruno Banani daarmee te maken heeft is een raadsel, maar die naam hadden we inderdaad deze aflevering nog niet gehoord. Maar goed, misschien hebben ze haar vriend een lekker luchtje gegeven, want ze kruipt in elk geval stevig tegen hem aan onder het antracietkleurige dekbed (een nationale afgang onder Amsterdam's Blond bleef de jongeman bespaard).

Voor dag en dauw blijkt Michelle's vriend "ineens" verdwenen (sounds like a keeper). Maar gelukkig is daar post van Daphne om de aandacht af te leiden. Hee, Fatima had nog wat camera tijd tegoed, want daar zit ze achter de jury tafel. Waarom wordt uiteindelijk duidelijk wanneer ze zich opwerpt als Elise's reddende engel.
Wanneer die te horen krijgt dat haar foto 'uitdrukkingsloos' is, barst ze in tranen uit en loopt bijna de kamer uit. "Sorry hoor, maar dat is echt niet mijn beste foto!" Dat kan wel zo wezen, maar "de fotograaf zag maar een blik", aldus Daphne. Maar dan doet Fatima haar mond open: "Het zit er wel in! Ik was juist blij verrast door je. Je deed tenminste iets." Elise mag daar wel wat juwelen in gaan slaan om dankjewel te zeggen.

Michelle en Tamara krijgen wederom alleen maar lovend commentaar, evenals Nancy ("er gebeurt iets goeds met jou op een foto"). Mandy kan een bestaan op de catwalk dan wel vergeten, maar heeft wel een goede foto. Ook Riquelle heeft weer een prima plaatje afgeleverd. Roxanne staat er weer bij als een zoutzak. Niet alleen op de foto, maar ook zoals ze voor de jury staat. Als die niet naar huis gaat zometeen dat kruipt de TV dokter het scherm in om haar persoonlijk te verwijderen! Het lijkt inderdaad alsof ze "op 70 of 80 procent aan staat".
De foto van Mieke is "best wel slecht". Dat belooft niet veel goeds. Waarom zou zij moeten blijven, wil Daphne van haar weten. Gelukkig heeft Mieke daar (koppie-koppie) over nagedacht: "Ik heb gewoon een week iets minder gepresteerd. So be it. Kan gebeuren. Volgende week ben ik er weer." Daar hebben de dames en heren jury niet van terug. Die mag dus blijven.

Aan het eind van de afval race blijven Mandy en Roxanne over. Dat lijkt de TV dokter een duidelijk gevalletje open deur. En inderdaad, Mandy mag mee op reis naar "een eiland" en Roxanne kan haar koffers pakken. De manier waarop ze zodra ze dit nieuws hoort nog net even onzeker haar jurkje iets omlaag over haar benen probeert te trekken spreekt boekdelen: Die zat bij HNTM duidelijk niet echt lekker in haar vel.

1 opmerking:

  1. Ik merk je blog nu pas op, ga eens verder lezen. De eerste twee HNTM-verhaaltjes die ik zie bevallen me wel. Lekker uitgebreid en ook nog grappig beschreven.

    Je zou best weleens dezelfde kunnen zijn als die van www.zonnigendroog.nl , die schrijft ook zo. :)

    BeantwoordenVerwijderen