dinsdag 4 oktober 2011

HNTM 2011 (#5): Pruilmondjes en Mot met Nancy

Bij HNTM heeft de editor er deze week maar een beetje met de pet naar gegooid. Als er op Net5 in Grey's Anatomy benen geamputeerd worden en MerDer weer eens ruzie hebben, waarom zou ik het dan überhaupt proberen? Zoiets. De aflevering van vanavond begon als lauwe thee, bereikte het hoogtepunt van een slappe vaatdoek en ging daarna uit als nachtkaars.


Het modellenhuis begint inmiddels al aardig uit te dunnen. Tamara ziet wederom alleen voordelen: "Wie ik achterlaat, is alleen maar beter voor mij".

Terwijl Neerlands Hoop nog aan de ontbijttafel het Coolbest sap weggeslikt probeert te krijgen, ligt er al een brief op de mat: Of ze maar lekker naar een yogaklas willen komen. Dat klinkt de dames niet als muziek in de oren, blijkt al snel. Want yoga is saai en geen echte sport (Riquelle en Tamara) of ze zijn er niet lenig genoeg voor (Claudia). De enige die ontspant van deze yogales is de kijker. Spannende tv hoor, op prime-time, een paar meiden die al moeten giebelen om de Downward Dog. Later zal blijken dat Elise al veel te lang haar vriendje niet heeft gezien. Misschien is dat een excuus.

Thuisgekomen moet iedereen een zwart jurkje aantrekken. Zalando is namelijk weer eens langs geweest. Alsof er een hele website op de eetkamertafel ligt. Als een kind zo blij vertelt Frat dat ze styling gaan doen bij elkaar (noemden we dat vroeger niet gewoon verkleden?).
En dus worden Michelle en Riqelle als levend aankleedpoppetje gebruikt en als een dode kerstboom opgetuigd met schoenen en accessoires. De een (Claudia) kan dat wat beter dan de ander (Nancy).


Daarna propt Fred iedereen in een auto naar Den Bosch, waar ze jurken mogen passen bij couturier Addy van den Kromenacker. Die trekt een blik sprookjesjurken open en geniet vooral zelf erg van de paraderende dames in zijn eigen creaties. Hij geeft Nancy nog even te kennen dat ze met haar benen wijd staat en dat ziet er lomp uit en kiest vervolgens Michelle en Riquelle uit om in zijn show mee te lopen. Sterker nog, in Michelle ziet hij een grote carrière. Daar lijkt iedereen uit de jury trouwens ook al lang van overtuigd, dus de underdog van dit seizoen is definitief opgestaan. 

Er is nog een verrassing, want de dames die hebben gewonnen mogen 1 minuut gratis winkelen bij het Kruidvat die kennelijk samen met Wella wat zendtijd hadden ingekocht, maar.... ze moeten voor elkaar shoppen. Oh wat een stress want wat doe je dan? De TV dokter zou zeggen, je winkelt gewoon lekker voor jezelf en thuis ruil je wel. Of je doet wat je moet doen tijdens 1 minuut gratis winkelen: Je trekt gewoon alles van de schappen. Who cares? Lang leve de consumptiemaatschappij!


Je meent het! Er gebeurt nog iets spannends vandaag! Wat een drukke dag! En dus wacht er voor 's avonds een verrassing waarvoor iedereen er goed uit moet zien. Een massage! denkt Elise. Mijn vriendje! denkt Tamara. Nee! Dacht Daphne.
Want wat wil iedereen die het strontzat is graag? Dat er 's avonds vijf onbekende jongens (excuus, 'Touché Models") langskomen om eens lekker te beppen. Gelukkig getuigen alle dames nog van een gezonde Hollandse nuchterheid. "Wat een ballen" (Mandy) - "Blanke kakkers" (Claudia) - "Een beetje een leeghoofd" (Michelle). De karakterschets van John is direct het hoogtepunt van de uitzending. Dus u bent gewaarschuwd. Van de TV dokter mag u nu stoppen met lezen.

De volgende dag volgt een fotoshoot in een afbraakkerk voor een nieuw parfum voor Bruno Banani. Dat klinkt als een pornonaam, maar het is kennelijk een bekend modefiguur. Omdat ze de fotograaf klaarblijkelijk niet in z'n eentje vertrouwen (je zou zeggen, huur dan een betere. Nigel wil vast wel een keertje langskomen), heeft Daphne ons oppermodel Frederique van de Wal ingevlogen vanuit New York om hem (of de meisjes) bij te staan. Er wordt geposeerd met een mannelijk model en dat is... roffel roffel... leeghoofd John van de avond daarvoor.
Fred etaleert zijn slechte smaak ("Ik vind hem heel knap") en probeert die ook nog een paar minuten lang aan iedereen op te dringen, maar de dames vinden John ook bij daglicht met een partij engelenvleugels op zijn torso geschilderd nog niet echt iets om een beschuitje mee te eten.
Alleen de hormonen van Elise dreigen tijdens de shoot de overhand te krijgen, maar ze houdt netjes de eer aan zichzelf en zegt geen gekke dingen. De editor had deze week dus ook gewoon niet veel materiaal om mee te werken...

De shoot is verder weinig enerverend. Maar bij thuiskomst staan er bloemen van Frederique op tafel en ineens zitten we midden in een ruzie waarbij Nancy door iedereen wordt aangevallen. Ze wordt ervan beschuldigt te liegen en over iedereen onwaarheden te verspreiden en haar eigen leugens te geloven. Het loopt allemaal hoog op. Helaas heeft de kijker de aanleiding voor deze uitbarsting volledig gemist, want alle flarden aan verhalen slaan echt als een tang op een varken zonder context. Iets over braakgeluiden en kotsneigingen en kankerhoeren.
Nancy pruilt. En huilt. En praat als een boer. Met kiespijn. Ze belooft ter plekke haar leven te beteren. Ze zal het niet meer doen. Jaja. Dit trieste geval wordt alleen nog leuk als de balans van meisje zonder zelfvertrouwen naar de kant van pathologische leugenaar blijkt door te slaan. Nu de TV dokter er zo naar kijkt straalt ze inderdaad wel een beetje Single White Female uit.

Het is tijd voor de jurering.
Die ziet het wel zitten (met Michelle en Tamara en Nancy) of twijfelt: Zit het er wel in? (Claudia) Blijft de schoonheid die ze in het echt zien ook wel plakken op een foto? (Elise) Zit er ook meer in dan alleen een sjacherijnig ontevreden mondje? (Riquelle) Staat dit model aan of uit? (Zweefhoofd Roxanne).

Uiteindelijk gaat het tussen Claudia en Mandy. Mandy's foto was net wat beter en dus mag Claudia haar biezen pakken. Die vindt het wel prima. "Het kaf wordt nu van het koren gescheiden". Meisje meisje toch. Heb je The September Issue over Anna Wintour wel eens gezien? Grace Coddington, haar creative director, doet daar de meest geweldige shoots. Vindt in vredesnaam een leuke carrière waarin je dat styling ei van je kwijt kunt! 

Gelukkig, we kunnen opgelucht ademhalen want we zijn door dit moeras van aflevering 5 heen. Dat wordt dus nog een week tegen de pruilmondjes van Riquelle en Nancy aanstaren. Als de dames zelf al zo ongeïnteresseerd kijken wordt het voor de TV dokter ook een steeds zwaardere opgave. Hopelijk knipt en plakt de editor volgende week een beetje beter zijn best.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten