vrijdag 23 september 2011

De Blauwe Krokodil

Aangezien er zich ineens mensen een weg naar deze pagina's Googelen met de zoekworden "blauwe krokodil" "boek" en "overspel", wil de TV dokter graag proberen een handje te helpen. Er wordt immers lang niet genoeg gelezen door de jeugd.

Een Nederlandse vertaling met de titel "De Blauwe Krokodil" heeft ook de TV dokter nog nergens kunnen vinden. Maar er lijkt wel degelijk een boek met deze titel te bestaan. Het is geschreven door Sarah Case Mamika met tekeningen van Nicolas Peruzzo en het heet... "The Blue Crocodile". Het wordt verkocht door Amazon.

Bestaat er echt een Nederlandse vertaling? Is er een uniek exemplaar dat onderdeel uitmaakt van de setdressing van Vara's Overspel? Of improviseren Pepijn en Iris er elke avond op los aan de hand van een Engels kinderboek?

Help mee en zoek De Blauwe Krokodil!

4 opmerkingen:

  1. Volgens de schrijver en regisseur Frank Ketelaar (zie filmpje op site "overspel",vragen aan Frank Ketelaar), heeft hij het verhaal zelf geschreven en heeft zijn vrouw de tekeningen gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Anoniem op 28/11/2011 om 9:58
    Bedankt voor die melding. Dat zou natuurlijk ook kunnen. 'The Blue Crocodile' gaat weliswaar over een krokodil die vindt dat hij anders is en op reis gaat langs allemaal dieren die ook 'anders dan anderen' zijn, maar een roze aap is de TV dokter in de omschrijvingen van dat verhaal op internet ook nog niet tegengekomen.

    In dat geval moeten meneer en mevrouw Ketelaar maar snel het Nederlandse boek uitgeven!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik was vandaag ook op zoek naar het boek De Blauwe Krokodil ,ik zag het boek bij de serie Overspel.. maar helaas geen nl versie..echt jammer 😞

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook ik heb er naar gezocht,maar helaas

    BeantwoordenVerwijderen