donderdag 22 september 2011

Overspel (4): Bij heldere toverslag

De TV dokter begon hem een beetje te knijpen.

Maar bedankt, lieve medewerkers van het electriciteitsbedrijf, die erin slaagden om de uitgevallen stroom om klokslag half negen weer aan de praat te krijgen.

Net op tijd voor Overspel!


Voor Sylvia Hoeks kan het deze aflevering weer niet moeilijk zijn geweest om haar teksten te leren. Meer dan "Ik heb een klus buiten de stad" en "Ik wil dit niet" kwam er wederom niet uit. Hopelijk krijgt ze de komende afleveringen wel wat meer te melden, want inmiddels ga je je bijna afvragen wat zowel Pepijn als Willem in haar zien. En dat terwijl ons in de eerste aflevering toch een worst is voorgehouden. De TV dokter had echt het idee dat deze succesvolle fotograaf een vrouw met ballen ging worden. Kom op Iris, laat je niet kisten!

Je kunt zeggen wat je wilt, er zit in elk geval vaart in Overspel. Zou Pepijn erachter komen met wie Iris hem bedriegt? Ja, natuurlijk! Met een willekeurige snowglobe als vergrootglas kun je zo de volledige naam van het hotel lezen die op de foto van je slapende vrouw stond. Kennelijk was die netjes op de lakens geborduurd en lagen die na het gehotseflots van Iris en Willem nog zodanig glad gestreken dat het goed te lezen was.

En wat denk je? Als je de naam van hotel 'Roozendaal' in je zoekmachine intypt, dan is de tweede hit die je krijgt het hotel in kwestie! Het zou natuurlijk kunnen dat Iris er al een keer op had gegoogled, maar Pepijn leek deze zoekactie toch op zijn werk te verrichten. Nou, dat is nog eens mazzel hebben dan! De TV dokter raadt Pepijn wel aan om in een andere hoedanigheid dan prive detective maar met DuckDuckGo te gaan googlen, want zijn zoekresultaten lijken wel erg gebiased.
(Ook wel zo slim voor alle vreemdgangers, want Google weet en onthoudt alles. Zeg niet dat u niet gewaarschuwd was.)

Daarna slinger je een beetje met je officier van justitie pas in het gezicht van een willekeurige hotelklerk en die vertelt je dan zo dat je vrouw daar langs is geweest met ene René Bakker. Nog een trucje op het station en het ontbrak er nog maar net aan dat ook Pepijn eens diep in de ogen van Fedja kon staren daar in Naarden. Misschien lijkt het allemaal wel super vergezocht omdat Ramsey Nasr het avontuur tegemoet gaat met een verbeten maar onschuldige blik. Het voelt allemaal een beetje als een jongensavonturenboek.

Slimme jongen trouwens ook, die Pepijn. Gek van jaloezie zit hij achter z'n bureau ook nog eens naar eindeloze telefoongesprekken van Couwenberg te luisteren, hij triggert op Willem's 'Buiten de stad', scrolt omlaag, ziet een 06 nummer dat belt uit Naarden, kliklik Google maps streetview en ja hoor... nu weet hij ook met wie Iris tusen de lakens ligt. Whoa, mag die misschien nog even terug in slow motion? Misschien dat ze Pepijn beter met de detectives de straat op kunnen sturen om die hele zaak Couwenberg eens goed te investigaten. Want die twee rechercheurs die ze nu op de zaak hebben zitten, krijgen, in een misplaatste komische noot, zelfs parkeerbonnen op hun auto. (Het tweede misplaatste moment van de aflevering was trouwens de dramatische, spannende vioolmuziek die de scene ondersteunde waarin kleinzoonlief opa's oprit op kwam rijden. Wat was daar in vredesnaam de reden voor? Vonden ze die scene zelf zo slecht dat ze dachten: dan maar een spannend muziekje eronder?)

Gelukkig is Pepijn niet de enige die een beetje mazzel heeft, Willem mag ook in z'n handjes klappen. Het atelier van Iris heeft niet veel, het hangt van het industriele beton en open ruimte aan elkaar. Maar wanneer Willem langs komt voor booty call, blijkt er gelukkig wel een groot tweepersoonsbed te staan. Dat is nog eens geluk hebben!

Ondertussen probeert opa Couwenberg nog steeds om Bjorn uit de klauwen van de politie te houden. Je snapt waarom. Iedere keer als Bjorn zegt: "Weet je nog dat ik voor het ongeluk..." krijgt Kees Prins bijna tranen in zijn ogen en zie je zijn hart breken. Nee, dat Couwenberg wil voorkomen dat zijn zoon in het gevang belandt, daar kan de TV dokter nog wel inkomen. Maar dat hij tussen de miljoenentrucs en Kaaimaneilandentransacties ondertussen ook nog tijd heeft om een locale aannemer te bedreigen zodat zijn verwende etter van een kleinzoon met losse handjes de dans ontspringt, kijk... daar scoort de goede man dan natuurlijk weer geen punten mee. Dat irritante mannetje zou de TV dokter zelf graag een keer als boksbal gebruiken. De dames in Overspel mogen tot nu toe dan een beetje met zich laten sollen, zo laten we dat in de praktijk natuurlijk niet meer gebeuren.
Kom op Ketelaar, het is 2011!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten