maandag 26 september 2011

HNTM Recap #4: Schaam je diep!

Ja! Make-up les! Dat komt altijd als geroepen.
Zo ontdekte de TV dokter pas vrij laat dat je met oogpotlood gewoon mag doen wat je wilt. Het schijnt zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van je wimpers te mogen.  Kijk, over dat soort dingen kun je je dus jarenlang het hoofd breken.
Natuurlijk werd dit schminken voor gevorderden, want de modellen moesten zich zowel aan de 'natural' als aan de 'evening' look wagen. Michelle bleek nog nooit een lipstick te hebben vastgehouden en vloog er dus in de eerste ronde al uit. Dat leek de TV dokter dan weer onlogisch, want de meest onervarene heeft die make-up les natuurlijk het hardste nodig. Maar kennelijk moet je als model in spé gewoon weten hoe een fohn en een krultang en bouncy-hair water voor de tweede dag werken.


Nadat er links en rechts wat anti-Nancy balletjes zijn opgegooid (oh oh, dit gaat niet lang gezellig blijven!), vertrekken de dames naar het Museumplein. Ze krijgen een rondleiding in het Rijksmuseum. Een enthousiaste knuffelbeer van een restaurateur in een fout International Banker jasje doceert alweer de tweede les van de dag: hoe te poseren voor een schilderij.

Niets bij Topmodel gebeurt zomaar, zo ook deze museumexpeditie niet. De volgende fotoshoot is in een oud monumentaal pand in Delft. De dames worden in de meest ge-wel-di-ge Gouden Eeuw creaties gehesen. Who cares dat je in al die corsetten niet kunt praten of ademen? Iedereen ziet er prachtig uit! Stiekum droomt de TV dokter ervan dat er in plaats van leggings en laarzen gewoon weer hoepelrokken en baleinen in de mode komen. Dit moet me toch een partij prachtige foto's hebben opgeleverd! Jammer dat Tirza daar een temporele stijlbreuk pleegt met die enorme tatoeage die van haar bovenarm tot halverwege d'r nek loopt. Ze hoopt zelf vooralsnog gewoon op een Photoshop-sessie. Ja, daar zit een verwend nest verstopt van binnen dat niet kan wachten tot de wereld haar op een zilveren presenteerblaadje wordt aangeboden.

Toen kwam de verrassing van de eeuw (helaas al verraden in de vooraankondiging): Tamara en Riquelle, die in de Amsterdam Fashion Week mochten lopen, kregen een privé catwalk les van Miss J. Alexander! Dat was wel nodig ook, want de schoenen die Dennis de Designer in gedachten had waren van het modelletje boortoren meets martelwerktuig. Riquelle flikkerde dus gewoon een paar keer recht voorover op de grond. Dat moet ook Miss J. toch hebben kunnen begrijpen. Zo niet Tamara. Die neemt elke minuut van deze experience errug serieus. En dus is vallen in front of Miss J. 'een slechte indruk'. Gelukkig kan ze zelf zwelgen in zijn complimentje dat ze een 'very sexy walk' heeft.

Terwijl Riquelle en Tamara lekker mingelen met de overige modellen (hee, Sylvia Geertsen liep ook mee, zat die niet ergens intern opgesloten?), besluit Fred de overige dames uit hun lijden te verlossen. Hij heeft online bij Zalando voor iedereen een jurk gekocht en dus mogen ze opgedoft en wel mee naar de Runway Show.
Al haar gewankel van die middag lijkt vergeten, want Riquelle laat Tamara daar op de catwalk even een poepie ruiken. Alsof ze dit al jaren doet loopt ze daar very high fashion te wezen. Fred blijft er bijna in en ook Miss J. kan alleen maar goedkeurend knikken. Een succes dus. Het moet gezegd, voor zo vroeg in de reeks lopen de dames wel erg goed. Dat belooft nog wat voor wanneer we dichter bij de finale komen.

De andere meiden mogen ook nog eventjes gedag zeggen tegen Miss J. Elise gebruikt haar one minute with fame om te zeggen dat ze denkt dat Nancy de minste kans maakt om HNTM te winnen. Wat er alleen maar in resulteert dat Miss J. een hand op Nancy's schouder legt en haar bezweert dat "you just have to beat these bitches. Especially the bitch who just called your name". Yup. Nice way to waste a precious moment, Elise.

Genoeg mode. Tijd voor de afterparty! En daar gaat het mis. Nancy drinkt teveel wijn... of champagne... dat wist ze niet meer. Riquelle heeft op haar zestiende de dranktraining ook nog niet met goed gevolg afgelegd, want die slaat ook even iets teveel vino achterover. Meisje meisje toch... heb je net de sterren van de hemel gecatwalked, wil iedereen je boeken en dan... ga je staan zoenen met de een of andere gladjakkerige kakker? Tenminste, dat zegt iedereen. De camera man van HNTM heeft het echter helaas gepresteerd om de kop van de een of andere random kerel full center in zijn shot te krijgen, dus daar krijgt de kijker niet echt wat van mee. Ontslaan, die amateur. Het is niet alsof we hier in Puriteins Amerika zijn. Als er wat gerommeld wordt op een feestje, dan kan de Nederlandse kijker dat prima aan, lijkt de TV dokter.

Kennelijk was er niet genoeg drank op de after party, want de dames willen daarna noog door naar Jimmy Woo. Ah, the beauty of being sixteen (nou ja, onder de vijfentwintig), toen je nog moeiteloos nachten kon doorhalen. Nancy, Mieke, Michelle en Nancy besluiten wijselijk om gewoon naar huis en naar bed te gaan, maar de rest van de dames gaat nog lekker even los.
Volgens het commentaar drinkt Jildis ook te veel. Het klinkt een beetje als een loze kreet, want ze danst inderdaad met wat mannelijk schoon, maar veel schandaligs laat ze niet zien. Tamara heeft natuurlijk weer niets dan goeds over voor het gedrag van Riquelle, die ze er maar meteen van beschuldigt dat ze vast ook coke aanneemt als iemand haar dat zou aanbieden. Ach, het is in modellenland kennelijk een kleine stap van een glaasje wijn naar een lijntje coke. Tamara zal het wel weten.

Of ze de make-up les van het begin van de aflevering in de praktijk hebben gebracht is niet helemaal duidelijk, maar iedereen ziet er weer fris en fruitig uit voor het wekelijkse hakblok dat Daphne Deckers heet. Helaas is de maquillage-fee vanmorgen de spiegel van Tirza voorbij gevlogen. Als een Gothic nightmare komt ze met pikzwartgestifte lippen waar Marilyn Manson nog gillend voor weg zou lopen de kamer binnen. "Ik vind het gewoon zelf mooi". Aha. Dat verklaart een hoop.
Er volgt wat geharrewar over zakdoeken en vochtige doekjes en vervolgens krijgt madame te horen dat ze 'een hele rare attitude' heeft, waardoor bij een van de juryleden 'de broek echt afzakt'. Dat is natuurlijk waar en allemaal leuk en aardig, maar Tirza geeft wel leuke one-liner momentjes op camera.

Het jureren is zo ge-edit dat eerst alle probleemloze gevalletjes langs komen. Mieke, Michelle, Tamara: allemaal prachtige foto's en onbesproken gedrag.
Gaap. Kom maar op met die climax.
Via een (alweer) huilende 'nee ik slik niet teveel paracetamol' Nancy (kind toch, hou eens op met dat gejank. Je gaat er ook nog eens steeds boerser door praten), komen we bij Riquelle. Ze probeert eerst nog heel slecht te liegen, als een ondeugende tienerdochter die aan haar huisarrest is ontsnapt, maar zo makkelijk komt ze niet weg met haar 'losbandige gedrag'. Uiteindelijk moet ze schoorvoetend toegeven dat ze inderdaad 'misschien wel iets teveel' had gedronken. Deze keer heeft Bastiaan eindelijk eens een punt wanneer hij van leer trekt: "Schaam je diep!"
Nou, die boodschap is waarschijnlijk wel aangekomen.

Daarna moeten ze Jildis hebben. Nog steeds was de TV dokter niet duidelijk waarom, want meer dan wat dirty dancing was er door de camera toch niet geregistreerd. Maar kennelijk hebben de spionnen van Daphne meer gezien, want die ontvangt Jildis met "Volgens mij hou jij wel van een drankje". Jildis ontkent dit niet (tenslotte kreeg Tirza zojuist nog te horen dat je soms gewoon moet slikken als je commentaar krijgt). Maar ze vindt het wel even de moeite waard om te vermelden dat ze zich niet als de een of andere huppelkut had gedragen. Nou, pareert Daphne: "Daar wordt door sommige mensen anders over gedacht".
Einde uitleg. De TV dokter kan het Jildis echt niet kwalijk nemen dat ze nu een beetje flabbergasted is.

En we gaan naar de commercial break. Huh? Daphne probeert iedereen dan wel een beetje aan te spreken op hun drankgedrag, maar ze doet dat nog steeds vriendelijk lachend. Ze leek in de teaser toch echt behoorlijk uit haar slof te schieten. Wanneer gebeurt dat dan?

We gaan erachter komen.
Beste foto is Mieke. Tamara, Michelle, Elise en Roxanne gaan moeiteloos verder. Dat belooft veel goeds, want Roxanne straalt nog steeds niet veel uit (zowel op foto's als in hoogsteigen persoon). Als die zo hoog scoort deze week dan gaan er zometeen klappen vallen.
Claudia, Mandy en Jildis zijn de middenmoot. Dan...

Waaaaat?
"Ik neem deze foto niet aan." Uh... Jildis? What the fuck? Je doet het toch hartstikke goed?
"Ik word door jullie afgeschilderd als iets anders."
Daar kan Daphne niet tegen: "Kun je zo slecht tegen kritiek?"
Nou, nee, maar Jildis studeert en er zijn voor haar belangrijkere dingen in het leven dan model zijn.
Daphne heeft een dom blondje moment: "Maar je bent door!"
Ja maar, zegt Jildis "Ik ben anders afgeschilderd dan ik ben".
"Dat zeg je zelf!" roept Daphne. Uh, Mrs. Krajicek, misschien kunt u de DVR even terugspoelen, want u hebt haar toch echt zojuist van wild feestgedrag beschuldigd. Er zijn getuigen!
De stoom komt uit Daphne's oren, want die kan zich er dus echt he-le-maal niks bij voorstellen dat het leven van Jildis niet alleen maar uit modellen werk zou bestaan.
Dus ja hoor, daar komt 'ie: "Je kunt vertrekken!"

En voor we er erg in hebben is dit einde Jildis (stiekum een van de favorieten van de TV dokter). Kennelijk kwam het ook voor de productiestaf uit de lucht vallen, want die hadden niet het beeldmateriaal voor handen om dit vertrek eerder in de aflevering wat beter te onderbouwen.
Jammer hoor, weer een stel hersens minder in het huis. Afijn, meer kans op vrolijke capriolen dan, zullen we maar zeggen.

Riquelle is genoeg gestraft en mag met de hakken over de sloot door naar de volgende ronde en dus staan daar Nancy en Tirza en wordt, toch nog vrij onverwacht, Tirza naar huis gestuurd vanwege haar wispelturige karakter. Het is ook meteen gedaan met haar pakkende oneliners. "Ik ga de meiden zeker missen", zijn haar laatste woorden.
Yeah. Right. Zolang als het een neutrino kost om 732 km af te leggen, misschien. Was Jildis er nog maar. Die kon die vergelijking vast wel even uitleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten