vrijdag 23 september 2011

TVOH: You really touched my soul and the whole mikmak

Veel woorden wil de TV dokter er niet aan vuil maken, maar zij werd vanavond onaangenaam verrast door het gedrag van de juryleden in The Voice Of Holland.

Heren Borsato, Nick en Simon: U zit bij een blinde auditie. Dat is met opzet. Zo wordt je niet afgeleid door tatoeages, aangeboren defecten en andere zaken die je zouden kunnen afleiden, maar die talent niet in de weg zitten. Sterker nog, dat is het hele idee achter het programma.

Is het dan echt nodig om twee zussen die allebei goed kunnen zingen nog even een trap na te geven? Welkom bij het bestaan dat leven heet. Een bestaan waarin de genenpakketjes niet eerlijk worden verdeeld.  En ja, dus kan zus nummer 2 zo op de cover van de Sports Illustrated, terwijl je zus nummer 1 misschien eerder verwacht in een catalogus voor een maatje meer. Denkt u dat dit niemand opgevallen was?

Maar weet je wat? Ze straalden allebei en zongen de sterren van de hemel. Dus shame on you, heren van de jury, dat je dan na afloop de uiterlijke verschillen nog even moet benadrukken. En erger nog, het gebruikt om meteen duidelijk te maken dat je denkt dat zus nummer 2 een betere keus was dan zus nummer 1. Gordon behandelt zijn opgespoten Botox en Goth moeders met meer respect. Het liet meteen zien dat programma's als deze hard nodig zijn.

Waarvan akte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten