zaterdag 17 september 2011

Topmanager Gezocht

De Nederlandse Donald Trump heet Aad Ouborg en hij zoekt sinds gisteravond Nederlands nieuwe topmanager. Daar hebben we er tenslotte altijd meer van nodig. Al in het eerste shot pakten donkere wolken zich samen boven de haven van Rotterdam. Dat was een duister omen voor het drama dat komen ging.
In aflevering een bleek vooral dat de vijfentwintigjarige Gidion nog even wat ijzer moet gaan pompen in de bedrijfsgym, want dat maatpak viel wel heel zielig om zijn ielige schouders heen. Bij de dames hadden Eef en Tamara de business look beter onder de knie. Die kun je om een boodschap sturen, dat zie je zo. Je kunt er ook maar beter geen ruzie mee krijgen. Maar goed, we zijn hier niet om thee te drinken, maar om... wat? Om koffie te verkopen?


Het deed de TV dokter deugd om te zien dat ook het begin van een topmanagerscarriere niet over rozen gaat en dat Team Mantelpak en Team Maatpak voor hun eerste opdracht met bekertjes koffie (sorry, espresso) op de markt van Breda stonden te leuren. De heren pakten de verkoop wat beter aan dan de dames. De TV dokter dacht dat deze bobo's in training deze truc al wel eens gehoord zouden hebben: als je 200 euro krijgt om koffie te verkopen, moet je daar iets creatiefs mee doen. Natuurlijk niet gewoon alleen koffie verkopen. Die sales-anecdotes zijn al zou oud als de weg naar Rome. De businessleerboeken zouden daar toch vol mee moeten staan. Dit idee kwam echter niet op bij de dames. De heren dachten nog wel zo out of the box dat ze ook cake bij koffie verkochten.  Het winstmaken en omzet draaien zit de polderondernemers nog niet allemaal in het bloed, welke mooie woorden team D(aad)kracht en team Shared Value dan ook bij de brainstorm de ruimte in mogen slingeren en op de flipover mochten noteren. Daar zag je trouwens de afloop van de aflevering al aankomen: Francisco smeet daar wat grote letters in het midden neer, Anne-Marie krabbelde wat kleins in een bovenhoek. Fout!

Inderdaad mocht Anne-Marie aan het eind van aflevering een haar biezen pakken. Ze hield de eer aan zichzelf. Dat is in haar te loven, maar waarschijnlijk geen gedrag waarmee je in de topmanagers shark tank komt boven drijven. Niet ongehavend en in een stuk, althans.

Overigens hoopt de TV dokter vooralsnog maar een ding, en dat is dat Aad Ouborg zelf deze serie zonder kleerscheuren gaat doorstaan. We weten immers allemaal nog dat Bram 'wie wordt de nieuwe' Moszkowicz er met een van de talentjes in spe van doorging. Dat betekende het einde van zijn huwelijk en dat zou bij Ouborg, die altijd zo lekker gewoon is gebleven, toch zonde zijn. Misschien heeft hij daarom uit voorzorg zijn zoon maar meegenomen om de dames een beetje in de gaten te houden. Want een team dat bijna Girls On Top heette, is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Dat hadden de collega's van Anne-Marie dan wel weer goed door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten