maandag 9 januari 2012

Entertainment Experience: Deel 5 - De schrijfopdracht

Ook voor deel 5 van het script dringt de tijd en de inzendingen blijven wat achter ten opzichte van voorgaande delen.
Nationale writer's block?
De TV dokter heeft er zelf om gevraagd en dus kan zij eigenlijk niet anders dan blij zijn met de schrijfopdracht die inmiddels is vrijgegeven door Paul Verhoeven en Robert Alberdingk Thijm, met daarin twee zeer concrete opdrachten voor deel 5:

Bron: @EntXP

De stilte voor de storm die Ineke heet blijft voorlopig dus nog even uit, want Paul vindt Gaite Jansen momenteel kennelijk een spannender object voor de lens.

Paul wil dus dat Merel en Remco met elkaar afspreken. Net na de chantage. Terwijl hele volksstammen scenarioschrijvers erop hebben geanticipeerd dat Remco niet zo dom is als hij tot nu toe leek en dus in deel 5 in de aanval zal gaan, met of zonder Ineke, wil Paul kennelijk dat hij zich op zoek naar troost in de armen van zijn strakke 18-jarige minnares stort. Dat kan natuurlijk. Het mag alleen niet in huize Albrecht. Of in het huis van Merel. Moeten wij dus werkelijk en masse onze toevlucht gaan zoeken tot een groezelig hotel?  Een slap aftreksel van Overspel schrijven? In dat geval weet De Vara nog wel een leuk hotelletje in Bloemendaal waar men graag buitenechtelijke televisieaffaires welkom heet. Belt u anders even met de officier van justitie, ene Van Erkel: die weet ook het adres.
Vervolgens verwacht Paul ook dat wij Remco, die tot nu toe niets anders dan "Mag ik dan Merel zeggen" en "Dat was niet zo handig" tegen Merel en haar borsten heeft gezegd zijn hart laten uitstorten over de chantage affaire. Hoe zou Merel in dat geval reageren? Tsja. Als die 18-jarige een beetje hersens in haar hoofd heeft, denkt ze waarschijnlijk: Jij, je midlife-crisis en je noodlijdende bedrijf zoeken het maar lekker uit, ik ga nog even lekker dansen vanavond. Maar nee, in plaats daarvan rent Merel naar scène twee, om met haar beste vriendin af te spreken.
Die zo goed tegen cocaïne en drank kan, dat ze zich ondanks een totale black-out nog weet te herinneren dat ze een vuile tampon in de afvalemmer op de WC heeft zien liggen, die alleen maar van Nadja kan zijn. Toegegeven, in de oorspronkelijk versie van het door mannen geschreven script had Nadja dat geval nog in haar handen toen Lieke de WC binnen kwam rennen, maar de TV dokter heeft eerder al aangegeven wat daar niet helemaal aan klopte.
Lieke en Merel blijken vervolgens nog nooit naar TLC's 'I didn't know I was pregnant' te hebben gekeken, want zij concluderen direct dat Nadja dus niet zwanger kan zijn en bovendien laat Merel middenin dit complot van ongekende proporties per ongeluk vallen dat ze een verhouding met Remco heeft. Wat dit doet met hun vriendschap, vraagt Paul zich af. Nou, de TV dokter durft wel te voorspellen dat die er in eerste instantie niet sterker op zal worden!

Out with the old, in with the new.
Move on over, Carice!

Het gevolg is dus dat Merel in deel 6 de zaak Nadja moet gaan onderzoeken. Alles wijst erop dat Paul in Gaite Jansen zijn nieuwe muze heeft gevonden. Het is nu aan de schrijvers om haar te laten schitteren...


Toegevoegd op 9/1/2012:
De duidelijke opdracht inspireert duidelijk al tot originele uitvoeringen, precies waar de TV dokter op hoopte! Zie bijvoorbeeld de bijdrages van @Ghostwriter en @Fleur!

4 opmerkingen:

  1. Ja dokter, ik meen dat wij nog ergens een kladje groezelig hotel hebben liggen? Ik begrijp overigens Paul's obsessie voor Gaite Jansen die ik ook een zeer goede Merel vind. Denk wel dat wanneer Paul onze Nadja (Marja de Kan) heeft gezien dat Gaite meteen weer kan moven! Ik begrijp dus dat we de versie die jij me hebt gestuurd kunnen deleten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @tvreview:
    Nou, die versie wil de TV dokter op z'n minst gewoon op de site zetten als Extra Scene Experiment. Zij zet hem er vanavond wel op en dan verzinnen we nog wel weer iets nieuws voor deel 5.
    Wat een stress.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dokter, aangezien de bekende locaties voor de neuk tussen merel en remco niet mogen, waarom dan niet gewoon in de lift? Remco verlaat in grote woede het kantoor, hij drukt op het knopje en ping daar staat de verleidelijke merel. Ze blokkeren de lift, hebben sex, maar tot hun verbijstering gaan de deuren toch te vroeg weer open en wie staat daar? Lieke. Voordeel is ook dat inmiddels alle teams ervaring hebben met liften. zal even een opzetje schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee joh; lekker de variant die jullie hebben gekozen. Ik vind het ook slim dat de liefde uiteindelijke niet wordt 'geconsumeerd'. Maar de aandelenmove met Lieke is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen