zondag 15 januari 2012

TVOH: Hoe Fantastic zijn de Final Four?

De top 4 van The Voice Of Holland:
Chris Hordijk, Iris Kroes, Erwin Nijhoff en Paul Turner. 
Als het aan de TV dokter ligt, wint Iris Kroes volgende week de finale van TVOH. Niet alleen omdat het weer eens wat anders is, een meisje met een harp, maar ook omdat ze afgezien van een uitspraak die hier en daar nog wat bijgeschaafd mag worden op weergaloze wijze 'Nothing Else Matters' van Metallica in een nieuw jasje goot.
Dat ze verdiend in de finale staat werd nog eens onderstreept in het duet dat ze zong met Sharon. Het geweld uit de strot van Doorson zou normaal gesproken genoeg moeten zijn om iedereen van het podium te blazen, maar Iris hield zich niet alleen staande, ze deed ter plekke het geluid van Sharon, hoe geweldig ook, verbleken tot een dertien-in-een-dozijn Whitney Houston. Iris Kroes, naast Sharon lang de invisible woman van team Marco, wist zich goed in de kijker te spelen.
Helaas voor de Chinees uit Drachten, maar laat maar vast doorkomen, die Zilveren Harp.


Als Iris het niet mocht worden omdat de kijker minder smaak heeft dan de TV dokter, wat dan? Dan heeft het publiek de keuze uit Chris Hordijk, die vrijdag het onmogelijke waarmaakte door Charly Luske te verslaan. Arme Charly. Hij zong nooit een noot mis, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk stond hij er misschien toch iets te ontspannen bij en leek het alsof het hem allemaal maar makkelijk afging. Gewoon een plaat maken jongen, dan komt het wel goed. Het feit dat zelfs bij de TV dokter een gesprek over Chris uiteindelijk uitdraait op een gesprek over Charly, maakt meteen duidelijk wat de grootste opgave van Chris zal worden in die finale: Na alle weken waarin hij zich eerst los moest maken van het stigma 'de-broer-van' en vervolgens door het moeras van 'de-man-die-Charly-moet-gaan-verslaan' moest waden, heeft hij nu nog slechts een paar dagen en kostbare momenten over om het publiek te laten zien welke unieke artistieke persoonlijkheid hij nou eigenlijk echt is. Geen makkelijke opgave. De TV dokter zou zeggen: Gooi er wat Robbie Williams tegenaan, als je een kans wilt maken.

Of wordt het Erwin? De man die je graag in de CD speler duwt om bij een knisperend haardvuur onder het genot van een goed glas wijn de koude winteravonden wat te verwarmen? Voor Erwin lijkt TVOH echter eerder een gratis promotiecampagne dan een springplank, want als we iedereen mogen geloven gaat het allemaal toch al wel lekker met Erwin. Geen goeie startpositie. Verdiend in de finale natuurlijk, want Niels mocht dan wel lekker op gang zijn gekomen, hij had daar als een dieseltje wel iets teveel tijd voor nodig gehad. En Erwin mag dan wel altijd met z'n ogen dicht staan, Niels stond daar toch ook altijd een beetje lang en klungelig als de grote broer van Stef Bos op het toneel.

En dan is daar Paul. De verrassing van de finale, en zijn overwinning op Wouter Vink zorgde voor heel wat commotie. Maar laten we wel wezen, Wouter gooide natuurlijk zijn eigen glazen in toen hij in de Red Room aankondigde dat zijn single Nederlandstalig zou gaan worden. Heeft 'ie net na al die weken een beetje iets van glamour aan zijn gedegen schoolmeesterskont hangen, wordt 'ie weer terug de klei ingetrokken. Van schrik vlogen er toen waarschijnlijk heel wat SMS duimen naar de verkeerde knop, waar Paul mooi van profiteerde.
Beste duetkeuze van de halve finale, afgelopen vrijdag, was trouwens wel dat tussen Paul en Wouter, die een vertolking van 'Don't Let The Sun Go Down On Me' gaven waar de heren John en Michael trots op konden zijn. Paul leek er spontaan echt van te kunnen zingen, al was daar net nadat hij te horen had gekregen dat hij door was naar de finale niet veel meer van te horen. Alsof hij geen lucht had en geen toon kon houden worstelde hij zich door zijn nieuwe single heen. Laten we hopen dat hij een schitterende finale act krijgt, want qua Voice zit het hier dan misschien niet helemaal snor, Holland kan wel wat Paul 'GaGa' Turner gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten