dinsdag 31 januari 2012

Krasse Knarren: MAX wordt volwassen

Omroep MAX wordt volwassen.

Gisteren leverde de omroep 'voor mensen van vijftig jaar en ouder' een visitekaartje af met haar allereerste drama serie, 'Deen'. Aanvankelijk werd er nogal lacherig gedaan over deze bejaardenclub.
De TV dokter zou zeggen: Probeert u zelf maar eens gedurende de hele uitzending dat boodschappenlijstje te onthouden. Dan praten we daarna verder.


Ouderentelevisie is op zich natuurlijk al een interessant verschijnsel. Want met elke generatie moet het concept toch opnieuw worden uitgevonden. Net zoals de TV dokter hoopt dat er tegen de tijd dat zij in het bejaardenhuis belandt gewoon sushi, pizza en pad thai op het menu staat in plaats van kruimige gekookte aardappels met papperige grijze witlof, durft zij er vergif op in te nemen dat de huidige opa's en oma's graag iets anders op de beeldbuis voorgeschoteld krijgen dan de generatie vijftigplussers van over pak 'm beet een jaar of dertig. Al is het misschien aannemelijker dat er tegen die tijd een nieuwe Steve Jobs is opgestaan, die ervoor gezorgd zal hebben dat via een eenvoudig te bedienen apparaat alle diamanten uit een gelukkige jeugd on demand eindeloos terug te kijken zijn. De hele dag een Infinity Loop van Kinderen voor Kinderen, Thomas en Senior, Castle en X-files.
De TV dokter zou haast uit gaan kijken naar haar pensioen.

Alleen het behang is het kijken al waard.
Gelukkig maken ze bij Max programma's waar het voor iedereen goed naar kijken is. Zo is 'Krasse Knarren', waarin prominente oudere Nederlanders in een huis in jaren '70 stijl worden opgesloten een heuse aanrader. Het gebeurt allemaal onder het mom van een wetenschappelijk experiment, en 'Krasse Knarren' heet dan ook een 'onderzoeksprogramma', want er wordt gemeten en bekeken of het onderdompelen in een omgeving van vroeger tot lichamelijke verjonging leidt. Dat is allemaal leuk en aardig, maar natuurlijk gaat het er voor de kijkers niet om of Henk van der Horst zijn tenen weer aan kan raken. Een avondje fonduen met John Leddy en Ed van Thijn daarentegen?
Van onschatbare waarde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten