dinsdag 1 november 2011

Holland's Next Top Model (#9): Alles uit de ijskast

Whoah! we’re going to ibiza
Whoah! back to the island
Whoah! we’re going to ibiza
Whoah! we’re gonna have a party

Whoah! in the mediterranean sea

Excuses.
Daar kreeg de TV dokter toch even een gigagrote Vengaboys flashback.

Echt vakantie gaat het natuurlijk nog niet worden, want de strijd is nog niet helemaal gestreden. Maar veel werk hoeft er niet meer verzet te worden, want Daphne meldt ons dat er in de live finale van 14 november (betekent dit dat we volgende week zo'n vreselijke samenvattende herhalingsaflevering te zien krijgen? Overgebleven uit het pre-uitzendinggemist tijdperk?) 'maar' plaats is voor vier modellen. Vier! In de finale! Zie je wel, de devaluatie is ook hier volledig doorgeslagen.

Ondertussen zitten de vijf overgebleven modellen wel lekker op Ibiza dus. Hoe het eruit ziet? "Droog, zonnig en mensen met zwart haar" aldus Riquelle.
Bij aankomst mogen Tamara en Michelle, de enige met een rijbewijs, zelf naar het appartement toe rijden. Hoewel Michelle ons super-kaartleestalent Riquelle als bijrijder heeft, komt ze toch op hetzelfde moment als Tamara aan. Zo lastig was het wegennetwerk van Ibiza dus ook weer niet te doorgronden.

Om alles helemaal eerlijk te laten verlopen, laat Fred de dames lootjes trekken voor de kamerverdeling. Tamara en Elise hebben elkaar, dus die hangen vijf minuten na aanvang van de uitzending al weer huppelend om elkaars nek. Riquelle slaapt alleen en vond dat eerst niks, maar later weer wel. Nancy en Michelle deelden dus ook een kamer, maar die schoppen geen drama.

Het huis was trouwens geweldig. Het leek net iets "uit een folder" en de dames vonden bij binnenkomst ook nog eens kadootjes op hun bed (een soort makeupdoos formaatje workmate en een hempie). "Eindelijk de luxe waar ik op gewacht had", zei Riquelle.

Iedereen springt meteen in het zwembad en de jacuzzi, behalve Michelle want die had geen zin om heel Nederland haar blote billen te laten zien. Er was dus verder niet veel materiaal om uit te zenden en daarom fastforwarden we naar de plaatselijke wekservice.

Ons aller Fred duikt om 7 uur 's ochtends alweer helemaal fris en fruitig al "roekoe, roekoe" kirrend onder de klamboe door. Helaas had Riquelle in haar eenpersoonskamer dat muggennet klaarblijkelijk niet helemaal dichtgetrokken. Ze was helemaal lekgeprikt. De overige dames doen inmiddels elk hufje en pufje van Riquelle af als gezeur, maar een beetje melaats zag de rug van het arme kind er wel uit. Dat moet jeuken. Welcome to the tropics!


Voor 's ochtends staat een natural fotoshoot op het programma. Ter vervolmaking van de feestvreugde is Freek, de baas van Touché Models, daarbij aanwezig. Hij wil dat de modellen helemaal zichzelf zijn en niks doen. Gelukkig levert hij samen met de fotograaf na elke shoot meteen commentaar tegen de camera, zodat de kijker weet waar die aan toe is:

Elise doet het goed, maar moet aan haar persoonlijkheid werken, Tamara heeft "big potential", Riquelle was wat onzeker en kwam langzaam op gang en trok met haar mondje, Nancy overposeert en mag allemaal wel wat losser en met meer gung-ho en Michelle verraste de fotograaf volledig.

Intussen besluit Fred bij de meiden onderling maar een beetje te gaan duwen en trekken, oftewel polsen, wie zij zelf denken dat eruit gaat. Iedereen lijkt er wel van overtuigd dat het straks tussen Riquelle en Nancy zal gaan, maar vooral omdat Tamara en Elise en Michelle zo goed zijn dat die een finaleplek sowieso verdienen.

Fred weet nog een leuk adresje en dus neemt hij de dames mee naar een strandtent met DJs en een hoop veel te rijke gabbers. Riquelle is niet echt onder de indruk "In Bloemendaal heb je natuurlijk ook van deze strandtenten".

Wacht eens even, zou die Riquelle misschien veel ironischer en grappiger zijn dan de TV dokter al die tijd gedacht heeft?

In de strandtent van Fred ligt echter een rode loper, zodat de dames op blote voeten en in steeds minder verhullende outfits lekker catwalk kunnen lopen tussen het zuipende publiek. Ondanks het feit dat de kokosnoten van Riquelle bijna haar minuscule bikini uitdansten, bleef dat publiek er maar een beetje verveeld bijhangen.
Ah, the life of a top model.

Op basis van de shoot en dit catwalkmomentje, zijn er twee dames die een prijs hebben gewonnen. Fred en Freek hebben besloten wie, maar ze vertellen nog niet wie!
Oh, de spanning is ondraaglijk!

Dan maar eerst "echt zwaar de bloemetjes buiten zetten in de vetste club van Ibiza". Dat moet wel een toppertje wezen. Fred heeft het dan ook over The Blue Marlin en kennelijk had de TV dokter die tent moeten kennen. Er zijn vooral veel opgespoten, gladgetrokken en opgepompte mensen die erg veel champagne drinken. "Het lijkt mij als alles nep aan je is dat je dan wel een beetje rijk bent", vat Riquelle het samen (zie je wel! Ze heeft humor!)
Of om in de woorden van Michelle te spreken: "Ik had altijd al een beetje zo'n idee van Ibiza en dat klopte wel". Dat zegt genoeg. Die gaat nooit meer terug naar de Blue Marlin.

Fred heeft echter nog een verrassinkje, want hij heeft zowaar een foto van hemzelf met Paris Hilton op zijn iPhone staan. Iedereen staat nu helemaal stijf te stuiteren van opwinding. Tijd om binnen te gaan dansen en ondertussen proberen om Paris te lokaliseren. Die staat natuurlijk met wat opgepompte veiligheidslui naast de draaitafel. De meiden spotten haar al snel maar durven natuurlijk niks te zeggen.
Alleen Nancy, "met haar slechte Engels" heeft de ballen om naar een bodyguard te stappen, waarna Paris gezellig even bij de dames komt keuvelen.
"Eigenlijk is het zielig" vindt Riquelle "want zoals ik last heb van muggen heeft zij het van mensen".
Toch krijgt Blue Marlin van haar "een dikke 8. Toppie!"

Jeez, who put happy pills in her cocktail?

De familie Krajicek zit ook gezellig op Ibiza, want de volgende ochtend komt Daphne als vleesgeworden postduif zelf maar even haar Daphne mail brengen. Er komt een fotoshoot aan en dat gaat de belangrijkste tot nu toe worden. Wie deze shoot overleeft zit immers in de finale!

Dat zal me dan een glamour vertoning gaan worden. Of niet. Op een niet onaardig privé strand mogen de dames op de foto met een Samsung koelkast. Samsung maakt namelijk meer dan alleen televisies, telefoons en tabletten. Het is maar dat u het weet.
De opdracht? Zorg ervoor dat het stylish wordt, maar maak ook duidelijk dat het een ruime koelkast is.

U voelt de bui al hangen, dat wordt lekker met de billen in de groentela zitten.
Geheel in kotsmisselijkmakende Ibiza stijl krijgen de dames een gouden badpak of bikini aangemeten waar de grootste drag queen nog gillend voor zou weghollen, om zich daarna een voor een in het koelvak te wurmen. Dat doen ze trouwens niet voor niets, want de fotografe heeft vorige week Lady Gaga nog voor de lens gehad.

Daphne blijft zelf toekijken, zodat ze meteen lekker te hulp kan schieten als het nodig is en na afloop de fotografe even kan uithoren.
Bij Elise vraagt ze zich af of het gewoon een foto van een mooi meisje in een koelkast is geworden (hoe "gewoon" dat dan ook is in Daphnes kringen daar wil de TV dokter vanaf wezen) or "did she nail it?" Daar lijkt de fotografe ook nog niet helemaal uit.
Michelle doet alles natuurlijk meteen weer wat anders en was "fantastisch". Dat laatste vindt zelfs Tamara. Nou, dan zal het wel waar zijn.
Tamara deed het zelf ook heel goed, al vindt iedereen dat ze wel heel veel is afgevallen. Krijgen die dames daar soms gewoon helemaal niks te eten al die weken? Of zijn er heel veel sportschoolmomentjes die de kijker totaal niet meekrijgt?
Riquelle deed de hele tijd hetzelfde en kreeg aanwijzingen van Daphne ("iets meer lachen"). Ze komt gewoon wat ongeïnteresseerd over. Ze heeft wel een goeie blik, maar het is wel altijd dezelfde.
Zelf is Riquelle na afloop behoorlijk onzeker en dus komen de tranen. Moeke Michelle troost haar.
Tot slot Nancy. Die komt zoals altijd gewoon opgelucht en tevreden terug van de shoot. "Eerlijk is eerlijk, ze doet het gewoon goed" vindt Tamara.
Een keer raden wie er volgend jaar in de HNTM jury zit...
Tamara heeft gelijk. De fotografe kan er niet over uit: "Amazing body language, professioneel, alle foto's zijn goed".

Klinkt alsof Nancy de prijs al binnen heeft. Da's dan maar goed ook, want Tamara wint de opdracht van gisteren en kiest Elise uit om mee te gaan op een speedboot waar ze ook een massage krijgen. Michelle wordt tweede en wint een ballonvaart, die ze graag met Riquelle wil maken.
Eenzaam en alleen zit Nancy met de make-up van de fotoshoot nog op haar ogen even later moederziel alleen aan de rand van het luxe zwembad. Gelukkig komt Fred haar gezelschap houden. Of ze het niet vervelend vindt, dat ze niet is uitgekozen. Misschien, maar het is ook wel "even lekker, geen gillende meiden om me heen".
That's the spirit! Girl Power!

Ze mist tenslotte wel wat, want die speedboot, met fijne zwarte lak en kussens die helemaal Tamara's stijl waren (sinds wanneer strekt 'mijn stijl' zich uit tot speedbootkussens?) was wel helemaal 'swap', aldus Elise. Wat zoiets als cool betekent, neemt de TV dokter aan.

De ballonvaart is ook alleraardigst, afgezien van de landing. De stuurman meent even een paar bomen mee te moeten nemen. U weet wel, van die lekkere mediterrane gevalletjes met scherpe harde takken waar je mooi een paar waardevolle modellen gezichtjes langs open kunt rausen.
De schade lijkt mee te vallen.

Wat? Alweer tijd voor de jury?
Kennelijk, want die zit klaar achter een picknick tafeltje.

Deze week zit Fred zelf in de jury. Dat is eerlijk en heerlijk, want die weet tenminste echt wat voor vlees ze daar in de kuip hebben. Naast Daphne zit verder Freek van Touché Models en op het puntje weer ons aller Bastiaan. Die Freek zou wel eens een grote vinger in de pap kunnen hebben, vermoedt de TV dokter, want die moet natuurlijk wel straks met dit model de boer op. Dus die wil wel even bepalen wie hij straks moet gaan verkopen natuurlijk!

Tamara is volgens Daphne een van de meest ambitieuze types die ze in alle seizoenen heeft meegemaakt. Dat is zo, maar ze is ook fijn om mee te werken, vindt Fred. Op het haar knippen na heeft ze niet gezeurd. Vanzelfsprekend heeft ze ook een goeie koelkast foto. Ze mag alleen niet magerder meer worden.

Michelle is ook al zo fijn om mee te werken. Ze was relaxed en had veel eigen initiatief en dat resulteerde in een goeie foto. Ze is een droom model, dat bij de studio aankomt en haar ding doet. Maar ze mag zichzelf in person wel iets meer gaan verkopen. Ben jij wel de ster die wij zoeken? Vraagt Daphne zich af. Oh ye of little faith...

Riquelle, onze wildcard met een laatste kans...
"Vind jij het eigenlijk wel leuk?" vraagt Freek. Fred weet wel dat ze het leuk vindt, inmiddels. Maar "er zit geen energie in!"
Hij vond haar gisteren wel een beetje zielig, met haar 700 muggenbeten waardoor haar lichaam wel een landingsbaan of het Andesgebergte leek.
Freek spreekt de woorden die waarschijnlijk later nog zwaar gaan wegen: "Jij hebt echt een gezicht voor de internationale markt. Jij zou een topmodel kunnen worden. Daar moet je aan werken!" Haar foto is ook goed. De TV dokter vond trouwens weinig van de foto's van deze week echt goed. Denk die koelkast weg en Riquelle lacht zoals een derde groeper voor de schoolfotograaf. Maar goed, daarom is de TV dokter ook niet de baas van Touché Mokkels.
Daphne denkt gewoon dat Riquelle nog wat jong is en nog half aan het pubers is. Natuurlijk denkt de puber daar zelf heel anders over: "Ik moet gewoon nog veel leren en heel erg snel ook". Om het na de woorden van Freek toch nog spannend te houden bezweert Daphne haar nog even snel dat het oordeel wel over alle foto's gaat en ook over haar gedrag. Jaja, het zal allemaal wel.

Tot slot Nancy. Daphne heeft een dubbel gevoel bij haar. Aan de ene kant is ze een knokker "want ze waren niet altijd aardig voor je", maar ze maakt het ook zichzelf moeilijk omdat ze iets "heel onzekers en kwetsbaars" over zich heeft. Ook aan haar daarom de vraag: "Wil je het echt?"
Nancy laat Daphne niet eens uitspreken, zo graag wil ze zeggen hoe echt ze dit wil.
Huh? Freek doet ook nog een duit in het zakje. Hij vindt haar "prachtig", maar hij is bang dat hij straks een model in de WAO heeft ze het niet gaat trekken omdat ze soms dichtgeslagen is. Ook weer een goeie, sterke ijskastfoto. Zelfs Bastiaan is onder de indruk. Ze heeft echt "een gezicht van nu". Maar hij denkt dat ze eerst wat issues moet oplossen en vraagt zich ook af of ze wel met alle media-aandacht om zou kunnen gaan. Nee Bastiaan, dan haar illustere voorgangers Kim F. en Sylvia G. Die zaten zeker allemaal lekker in hun vel, zonder issues.

Daphne vindt dat Elise wel wat meer verschillende blikken moet opzoeken. Waarom zij zelf denkt dat ze Holland's Next Top Model zou zijn? Ze pitcht zichzelf ter plekke naar de finale: Omdat ik leergierig ben en goed op de catwalk en in mijn foto's ben gegroeid".

Hoppa, vergaderen en uitsluitsel geven met die hap!

De dames hadden het bij het rechte eind: Tamara ("er mag geen kilo meer van af"), Michelle ("doe meer aan je persoonlijke presentatie en ga lekker trainen" Is dat modellenspeak voor je bent te dik?) en Elise ("oefenen, oefenen, oefenen") zijn door.
Gespannen staan Nancy en Riquelle voor Daphne.
Waar gaat de jury voor kiezen? Voor Nancy? Een vechter? Die nooit de slechtste en nooit de beste foto had? Een middenmootje? Of voor Riquelle? Met hele hoge uitschieters naar boven en beneden? Van wie iedereen in de business kennelijk al die weken tegen Daphne heeft gezegd dat ze potential heeft? Maar die een beetje jong is en niet helemaal (zeg maar gerust helemaal niet) de goeie instelling heeft?
"We geloven in jullie allebei, maar wie heeft de meeste groeimogelijkheden?"

Freek trekt aan het langste eind, want Daphne heeft de foto van Riquelle in haar hand.

"Oh, sorry, mag ik even gillen?" En om even duidelijk ten toon te spreiden hoe jong en ongevoelig ze is doet ze recht in het oor van de huilende en verliezende Nancy even een gillende keukenmeid na. Gelukkig voor Nancy kan er zelfs een grouphug vanaf, want die arme Nancy zit even helemaal aan de grond.

"Die andere meiden hebben het verdiend", vindt ze ook nog.

De TV dokter vraagt zich ondertussen af of haar closeup van de natural fotoshoot misschien al verkocht is aan een klant, want die is nergens op de site van HNTM terug te vinden. En dat terwijl het de favoriet van de TV dokter was, die zij eigenlijk bij dit bericht had willen plaatsen.

Toevoeging (5/11/2011): Met dank aan de Hyves van Nancy alsnog de foto! Bedankt!

Bron: http://nancy-hntm5.hyves.nl

3 opmerkingen:

  1. de foto van de narural shoot van Nancy is terug te vinden op nancy haar hyves
    http://nancy-hntm5.hyves.nl

    Groeten andre

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt! De TV dokter zet hem er snel nog even bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Through this blog reader can get some attractive dresses.

    BeantwoordenVerwijderen