zondag 11 december 2011

TVOH: Waarom Christopher niet to the Max ging

Bron: RTL
Eerder vandaag typte de TV dokter een comment op Zappen.blog.nl, maar dat verdween in het geborchte van cyberspace. Daarom maar een eigen post gewijd aan de consternatie die alom heerst.
Consternatie? Jazeker.
Want gisteren stuurde Nederland Christopher Max naar huis in de Voice of Holland. Daarmee bleek voor het eerst dit seizoen dat de titel van dit programma aan twee kanten hout snijdt. Niet alleen zoekt RTL naar nieuw Nederlands geluid, het is ook de stem van het publiek die bepaalt naar welk geluid ze willen luisteren.
En kijken. Want de stoelen zijn inmiddels omgedraaid, en dus houden we weer rekening met het hele plaatje. En kennelijk kon dat Nederlandse publiek niet warm worden van vooruitzichten van Christopher Max in de top 40. En in Koffietijd, het Glazen Huis, Life for you, Ik Hou Van Holland en ander vaderlands televisiegeweld.
Dankjeblief, maar u kunt vertrekken.

Was Christopher Max de slechtste zanger? Nee. Had hij stage présence? Vanzelfsprekend. Meer dan de regelrecht uit Op Volle Toeren weggelopen lijkende Bart Brandjes.
Helaas had Christopher echter twee problemen. In de eerste plaats is hij het slachtoffer geworden van wat de TV dokter 'de slechte edit' wil noemen. In elke reality-serie en talentenjacht is er wel een deelnemer die zodanig wordt neergezet dat we daar met z'n allen thuis/op Facebook/op Twitter over kunnen vallen. Goed voor de publiciteit. Het tweede probleem is dat die edit natuurlijk wel degelijk gebaseerd was op de werkelijkheid: Je kunt er lang of kort over wezen, maar eerst kwam zijn ego binnen en ergens ver daar achteraan kwam de muzikant Christopher Max. Het is wel heel makkelijk om dan te zeggen dat 'wij Hollanders' zijn Amerikaanse houding wilden afstraffen. Misschien was het cultuurverschil gewoon te groot. Andersom zou een doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg persoon het in de USA nooit van z'n leven redden. Die kan zich ook maar beter snel aanpassen aan de locale fake-it-till-you-make-it mentaliteit en gauw een grote berg zelfvertrouwen gaan veinzen.
Bottom line is, dat Christopher in dit programma niet overkwam als iemand voor wie je je zuurverdiende centen zou gaan ver-SMSsen of voor wie je in de vrieskou campagneposters zou gaan plakken. Op een schaal van 1 tot 10 heeft Paul Turner nu eenmaal een gunfactor van 9.5 en Christopher ergens iets zeer nabij het vriespunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten