zondag 11 december 2011

Sunday Night Fever: Live Show 2

Bron: RTL
Bij RTL4 vonden ze alleen een blinde camera-man niet genoeg, en dus mocht vanavond tevens een dove geluidstechnicus de scepter zwaaien over de audio tijdens de tweede live uitzending van Sunday Night Fever. Aangezien we nog een week of twee te gaan hebben voor het overal Vrede Op Aarde moest zijn, besloten de vier coaches ook nog eens goed verbaal met elkaar op de vuist te gaan en flink modder heen en weer te gooien. Voeg eraan toe dat Chantal was gestyled door een kleuter die ook klanten in de Warmoesstraat heeft en achteraf gezien is het niet eens zo gek dat de overgebleven tien kandidaten op het podium om aandacht kwamen schreeuwen.

Helaas gebeurde dat vals. Waar het nou precies aan lag is bij het ter perse gaan van deze post nog steeds niet duidelijk, maar er werd nauwelijks zuiver gezongen. En dat terwijl er het nodige professionele vakmanschap op het podium staat. Mocht dat podium u overigens bekend voorkomen, dan kan dat. Want deze show, die 'te duur' was om door de AVRO gehouden te worden krijgt bij RTL als decor gewoon het afdankertje van de Voice of Holland. Ze halen nog net de hand-met-microfoon van de sokkel en pleuren daar een John Travolta silhouet op, maar daar houdt alle creativiteit dan ook meteen mee op.

De klachten over de commerciële opvolger van 'Op Zoek Naar' waren vanavond op Twitter dan ook niet van de lucht en er leek en masse slechts een geluid op te gaan: Of stoppen met deze ellende, de hoofdrol aan Joey geven en met alle betrokkenen maar eens goed nadenken over hoe de kijker (en deelnemer, niet te vergeten) serieuzer genomen kan worden of deze zoektocht linea recta terugsturen naar de AVRO.

Carlo Boszhard, of all people, was de enige die durfde te zeggen dat er vals gezongen werd. Die uitspraak deed hij na het nummer van Deon en Alessandro. De eerste stond er als Italiaanse George Michael bij, de tweede straalde me een partij leeghoofderigheid uit waar de TV dokter vanaf wil wezen, maar dat zal hoogst waarschijnlijk niemand zijn opgevallen omdat hij zich met zijn sixpack een weg naar de volgende ronde baande. Kim-Lian zat gelukkig ver genoeg bij Carlo vandaan om hem niet naar de keel te vliegen, want zij beschuldigde hem van 'poep in de oren' en vond het optreden juist 'een orgasme voor haar oren'. Carlo probeerde het tegen het einde van de uitzending nog een keer en zei dat er over de hele linie slecht was gezongen. Zelfs Mathijs, zijn 'parel', moest het ontgelden want ook hij kon beter zingen dan hij had gedaan, zo vond Carlo. Totaal hysterisch trok Kim-Lian nog een keer van leer. Arme Carlo. Misschien biedt het hem troost dat hij heel twitterend Nederland en de TV dokter aan zijn zijde kan scharen.

Als we het geluid en camerawerk achterwege laten, want door het belabberde niveau (te hard en te onrustig) van die twee componenten ontaardde elk optreden in een bad trip, was het eerste nummer van Marcel S. en Colin, die een Queen nummer ten gehore brachten, best in orde. Marcel zal nooit een discokoning worden, maar heeft een hogere gunfactor dan Christopher Max en zal dus nog wel even in de race blijven als het aan het publiek ligt en Colin wist te melden dat hij niet zomaar uit een rockband is geplukt, maar een jarenlange musical opleiding inclusief ballet heeft gedaan. Dat bood perspectief! Bovendien moest zijn petje af van Julie en kijk nou. Daar stond een stoere jongen met een heerlijke stem die het nog ver kan gaan schoppen.

Zoals gezegd ontaardde de vertolking van 'Take a bow' door Alesandro en Deon (die zich had geschoren) in een catfight tussen Carlo en Kim-Lian, gevolgd door een overschreeuwd 'Beat It' door Javan en Marcel V. die zijn haren plat en glad naar beneden gestyled had gekregen zodat hij een paar jaar jonger leek.

De heren mochten even hun mond houden en hun krachten meten in een heuse dance battle. Gelukkig is er met deze groep heren ook met het geluid uit nog een hoop lol te beleven. Waar is de kalender voor 2012?

Ook Mathijs en Joey, met 'Fame' wisten niet te verbloemen dat er iets helemaal mis was met het geluid, maar ze sloegen zich er zoals verwacht professioneel door heen. Tot slot waren daar Daniel en Jurriaan, met een vrij ingetogen vertolking van Paul de Leeuw's 'Ik wil niet dat je me bedriegt'. Waar Willem Nijholt Jurriaan gecomplimenteerd zou hebben met zijn duidelijke articulatie en verstaanbaarheid, krijgt hij nu op z'n kop omdat het voor de televisie teveel zou zijn. Teveel techniek voor een televisieprogramma. "Als ik nou in Carré achterin zou zitten...." zegt Carlo. Daar ging het toch om? Of staat Saturday Night Fever straks alleen in de kleine zalen? Wat een drama deze reeks.

Nog even een lekker groepsnummer om te genieten van de soepele heupen en wat warmte de huiskamer in te blazen in deze koude decembermaand, Carlo en Kim-Lian bekvechten nog even en dan zijn de lijnen gesloten. Wanneer het Nederlands publiek gaat stemmen gebeuren er vreemde dingen, zie de huidige situatie in Den Haag.
En dus zijn bij Carlo en Julie Marcel S. en Joey door. Zij kiezen er daarnaast natuurlijk voor om Mathijs te houden en maken daarna de onbegrijpelijke keuze om Daniel te redden en Colin naar huis te sturen. Maar hij gaat gewoon door. "Bam!" in zijn eigen woorden.
Bij Jan en Kim-Lian blijken Javan en Deon veilig. Zij houden daarnaast Alessandro, als die tenminste geen longontsteking heeft opgelopen door de tweede helft van de uitzending voortdurend met open hemd rond te lopen. Gesteld voor de keuze om Marcel V. of Jurriaan te redden, kiezen zij uit deze twee doorgewinterde professionals voor Marcel. Dat kan de TV dokter ze niet kwalijk nemen.

Als de heren volgende week nog steeds duetten gaan zingen, uitgevoerd als een surrealistische ADHD aanval, stuurt de TV dokter een brief aan Erwin van Lambaart waarin zij niet alleen haar afkeer van dit programma kenbaar zal maken, maar ook de hoop zal uitspreken dat het prachtige theaterproduct waarvoor we dit allemaal doen niet zal lijden onder deze belachelijke vertoning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten