maandag 19 december 2011

Sunday Night Fever: Live Show 3

Alsof nog even benadrukt moest worden dat we hier te maken hadden met een talentenjacht voor een show met het woord "koorts" in de titel, toverde RTL de wekelijkse uitzending van Sunday Night Fever om in een ware ziekenboeg.
De TV dokter zat tijdens een groepsdansnummer net gefocust naar Marcel S. te kijken, die van nature al wat stijfjes danst, omdat ze zich afvroeg of zijn rug het wel zou houden. Daardoor viel het haar aanvankelijk niet eens op dat Joey daar wel erg lang buiten de maat stil op de grond bleef liggen.

En toen bleek ineens dat alles echt live was. Wat betekent dat er van alles kan gebeuren en dus ook een hoop kan misgaan. Daar lag de gedoodverfde favoriet met een van pijn vertrokken gezicht geveld op het podium. Camera er vol bovenop. Sterker nog, het was een van de betere shots uit de reeks tot nu toe. Coaches erbij, Jan Kooijman (coach van het andere team nota bene) die om een dokter in de zaal riep. 'Knie uit de kom', gonsde het aan alle kanten.
Een pluim voor Chantal Janzen, die alles professioneel in de hand hield en rustig commentaar bleef geven tot de regie het wijze besluit nam om naar de reclame te gaan.

Tot overmaat van ramp bleek, toen de uitzending eenmaal was hervat, dat Alessandro een virale keelontsteking had. Niet de eerste keer dat een kandidaat last heeft van zijn keel. Meestal krijgen ze dan extra hard applaus en een complimentje omdat er niets van te horen was. Zo niet vandaag. Hij zong twee zinnen (nou ja, zong is een duur woord. Hij kraaide als een ouwe raaf die zo'n vijftig jaar teveel whisky had gedronken en daarbij ook nog eens stevig had gerookt), waarna de zangpartij over werd genomen door de band en hij zich slapjes door het speciaal voor de gelegenheid in een nieuw mambo jasje gestoken "De Meeste Dromen Zijn Bedrog" heendanste. Het was meer So You Think You Can Dance's Worst Nightmare. Wat een afgang.
Het bleek hem te zijn afgeraden vanavond op te treden, maar hij wilde toch. Normaal gesproken zou de TV dokter zeggen: dat is dapper. In dit geval dacht zij: Jongen, was toch lekker in bed gebleven... Bij het commentaar van de coaches neemt Jan Kooijman moedig de schuld op zich: Het lag aan hem dat de dansact niet stond als een huis. Weer een puntje erbij voor Kooijman.


Maar goed. The show must go on en je zou door het hele Medisch Centrum West gebeuren haast vergeten dat er ook nog gewoon gepresteerd werd. Vrij behoorlijk door Mathijs (met een vertolking van het nietszeggende PYT) en Joey (voorafgaand aan het knie incident met een musical ballad uit Alladin) en Daniel (iets met disco). In heel algemeen beschaafd Nederlands door Javan (al lijkt hij af en toe net niet genoeg adem te hebben om zijn zinnen uit te zingen, ook al zit hij gewoon stil op een kruk) en zelfs heel goed door Deon (met het onbetwiste toppunt van de avond, hierbij geholpen door een nummer met veel energie, pit en dans). Marcel S. zingt heel behoorlijk en kan die Voice-Of-Holland zaal beter aan dan sommige doorgewinterde musicaljongens, maar is zo stijf als een plank. Marcel V. toont aan dat dit misschien aan de naam ligt, want ook hij krijgt de heupen niet echt los ondanks het feit dat hij een lekker disconummer van nota bene Donna Summer mag zingen.

Zo werd het ineens een spannende avond, want beide heren die door lichamelijk ongemak geplaagd werden (Joey en Alessandro) zijn qua uiterlijk precies het type Tony Manero. Vergroot hun zwak-ziek-en-misselijkheid wellicht de kansen van rotten in het vak Marcel V. en Mathijs? Of krijgen ze juist sympathiestemmen?

De enige die echt op dreef was vanavond, was Chantal Janzen. Zo vertrouwde zij de kijker onder andere toe dat ook zij wel eens op handen en knieën met de kont naar het publiek was beland. Maar zo lelijk als Joey is zij, noch geen van de kandidaten, ooit neer gekomen.

Kijk uit hoe je terecht komt John,
an accident sits in a little corner!

Na een dansnummer dat ineens door 7 in plaats van 8 man gedanst (en door 6 in plaats van 7 man gezongen - Alessandro danste alleen nonchalantjes mee) moest worden, is het tijd voor de uitslag.

Strompelend komt Joey, ondersteund door Mathijs, het podium op om het oordeel van volk en coaches aan te horen. Hij kijkt beteuterd en hoe hard het publiek zijn naam ook scandeert, hij kan er niet echt blij van worden. Natuurlijk heeft hij vooral last van "een schuldgevoel voor het team omdat we de dans niet hebben kunnen afmaken".


Jongen toch, het is wel goed! Zorg jij nou maar dat die knie weer een beetje recht onder je heupen komt te staan. Je gaat ze nog nodig hebben.


De slachting is compleet als bij Carlo en Irene behalve Joey (dat was te verwachten) ook Marcel door is. Dat betekent dat Mathijs of Daniel de strijd moeten verlaten. In hun wijsheid kiezen de coaches voor de man met ervaring en dat is Mathijs. Je kunt ze geen ongelijk geven. Sterker nog, hopelijk staat er ergens met kleine lettertjes in hun contract dat er een paar van dat soort mensen in het team moeten blijven, want die show moet straks wel worden getrokken en de heupen van Marcel S. gaan dat niet doen!

Bij Jan en Kim-Lian mag Javan door en ook Alessandro heeft het voordeel van de twijfel gekregen bij de kijker thuis. De TV dokter moet echter toegeven dat bij haar al aan het gebeuren is waar de coaches al weken terug voor waarschuwden: Dat mooie, nonchalante koppie begint inmiddels een beetje 'gaap' saai te worden en te vervelen. Daar zitten ze dan, met de keuze om Deon (met het beste optreden van de avond) of Marcel V. (met de meeste ervaring) naar huis te sturen. Het zijn de twee beste vocalisten van het team en ze zijn erg aan elkaar gewaagd. Daarom kiezen Jan en Kim-Lian voor de jongen die naast dans en zang en alle andere dingen het meeste het Tony Manero type is. En dat is Deon.

Het zat eraan te komen en de TV dokter kan het ze niet eens kwalijk nemen. Marcel V. ook niet.
Die gaat lekker thuis kerst vieren met zijn man volgende week. En gelijk heeft 'ie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten