woensdag 12 september 2012

Anna Karenina


Woorden schieten de TV dokter tekort. En dat is niet zo handig op een blog. Maar zij was zodanig verrast door wat Joe Wright met Tolstoj's 'Anna Karenina' heeft weten te doen, dat zij vindt dat iedereen die drama, film en/of theater een warm hart toedraagt die moet gaan zien. En snel, voordat je er dingen over hoort of leest. De TV dokter ging namelijk geheel op de bonnefooi een bioscoop binnen en toevallig draaide net op dat moment 'Anna Karenina'. Vooruit, dacht zij, waarom niet.

De TV dokter zat met open mond voor het witte doek. Verwacht geen mind-blowing twists a la Sixth Sense. Maar wel een heruitvinding van het medium film die qua stijl zijn gelijke niet niet kent. Met een zodanig weergaloos acterende Jude Law dat de TV dokter pas halverwege doorhad dat ze naar hem zat te kijken (u ziet, de TV dokter had zelfs de poster niet eens van tevoren gelezen), een overrompelende vormgeving en unieke stijl. Kortom, een film die de hoop doet leven dat er ook in de 21e eeuw nog ruimte is voor de cinema, zonder gekdoenerij met 3D brilletjes.

Zien dus!
Helaas lag de bioscoop die de TV dokter binnenliep in het buitenland en moet Nederland (alsof het de jaren '80 is toen het ook een half jaar duurde voordat films uit Amerika hier te zien waren) wachten tot 21 februari 2013. Dus zet het in de agenda, sluit tot die tijd ramen en deuren, kijk geen trailers en lees geen recensies. Laat u net als de TV dokter verrassen en herontdek hoe fijn dat is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten