zaterdag 17 maart 2012

Genadeloos afgeserveerd: De formule voor succes

Rücksichtslos heeft RTL4 op de afgelopen vrijdagavonden de snoeischaar - wat zegt de TV dokter, de machete - in het deelnemersveld van The Voice Kids gezet. Ze moesten wel, want dankzij het kinderwetje van Van Houten mogen kinderen sinds 1874 wel van tennis via ballet naar pianoles worden gesleept, maar mogen Nederlandse sterren in de dop maar een beperkt aantal keren per jaar op de buis of het theaterpodium verschijnen.



En dus was er geen tijd om de boel via een reeks live shows lekker op te rekken: Per team werden in de battles twee finalisten gekozen. In drie avonden gingen we van 45 naar 6 kids. Je zou denken dat het hele format van de show op deze manier genadeloos sneuvelt, maar wat bleek: Het werkte prima! Sterker nog, de TV dokter pleit ervoor deze formule stante pede door te voeren bij alle talentenjachten. Of de deelnemers nou volwassen zijn of niet.


Neem 'Team Marco' van gisteren als voorbeeld. Er zat genoeg zang en performance talent tussen, daar niet van. Maar je kon van mijlenver zien aankomen dat het niet uitmaakte hoeveel liveshows je er nog tegenaan ging gooien: Vajèn en Melissa staken er met kop en schouders bovenuit en hoorden thuis in de finale. Alle tere kinderzieltjes bleken het slagveld overigens zonder al teveel kleerscheuren te doorstaan.



En dus durft de TV dokter te voorspellen dat ook Paul Turner zijn uitschakeling wel had overleefd. Want ook bij de volwassen Voice hadden we, als het echt had gemoeten, na de battles best de 8 finalisten kunnen aanwijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten