donderdag 1 maart 2012

Complimentendag

Vandaag is het Nationale Complimentendag.
De TV dokter wist niet dat het bestond, maar kennelijk is het zover gekomen met de wereld, dat de noodzaak bestaat een speciale dag in het leven te roepen waarop wij eens iets aardigs zeggen tegen elkaar. Maar maak je geen zorgen, Carel van Goch, de TV dokter meende echt wat ze vanmorgen twitterde: die EntXP scène met steiger en dakraam is een van de betere!

Gelukkig lijkt het of er her en der wel mensen zijn die doorhebben dat je af en toe gewoon lief en fatsoenlijk moet zijn. Jan-Peter was zijn tijd gewoon ver vooruit. En soms is alles gewoon al gezegd. Zo bracht DWDD vorige week liedjes van hoop en troost voor de slapende prins:


De mooiste woorden had Claudia toen overigens al getweet:
"Sprookjes wijken voor wetenschap. We zijn zo knap. Maar ondertussen. 
Hadden we maar formules, gereedschap, iets. Om een prins wakker te kussen."

Zo kan het dus gebeuren dat er af en toe zomaar mensen zijn die iets heel erg moois zingen of zeggen. Ook op de overige 364 (nou vooruit, 365) dagen van het jaar. En wat is er nou een mooier compliment aan al die mensen dan ervoor zorgen dat de Vaderlandse collectie van lieve, fijne, diepzinnige, grappige en ontroerende uitingen blijft bestaan?
Het beste compliment dat u vandaag dan ook kunt geven, is steun betuigen aan het Theatermuseum/TIN. Zegt u morgen maar weer gewoon iets aardigs tegen deze of gene.
Dat mag best.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten