maandag 1 oktober 2012

Entertainment Experience: De Première (3)


Afterparty

Bron: Eva van Heijningen
Als laatste deel van de Steekspel premièreavond volgt hier, voordat alles als een zoete herinnering in de vergetelheid geraakt, als klap op de vuurpijl nog het sluitstuk waar iedereen op zit te wachten: De Afterparty. Hiervoor toog het hele gezelschap, onder door Ziggo en FCCE beschikbaar gestelde paraplu's (die bij het naar huis gaan later die nacht overigens al weer uit de garderobe waren verdwenen, zodat die souvenir er niet in bleek te zitten) naar de Escape op het Rembrandtplein. Aan de deur werd door de beveiliging* verder niets gevraagd, maar dat zou ook aan de charmante gala outfit van de TV dokter kunnen hebben gelegen. Zij zag er tenslotte niet uit of ze willekeurig een feestje kwam crashen. Al zou dit wel hét partijtje geweest zijn om dat te doen, want de rest van de avond was er een open bar, volop hapjes (inclusief bitterballen, altijd fijn), een DJ die er zin in had en een bontgemixed gezelschap van bekende en minder bekende Nederlanders.

Reveller speelde hun titelhitsong (maar dat heeft de TV dokter gemist, omdat zij toen nog uit Tuschinski aan het wegkomen was) en daarna konden de voetjes van de vloer. Edmond Steens liet als Dancing Queen indrukwekkend danswerk zien op de disco uitvoering van 'Call Me Maybe'. De TV dokter keek wat jaloers naar al die mannen (zo te zien kon Ingmar Sauer er ook wat van) die op prettig zittend schoeisel konden swingen. Maar al snel mengde het vrouwvolk zich op kousevoeten in de strijd.
Een geweldig idee (in concept en uitvoering, wie was de geestelijk vader of moeder van dit staaltje videokunst?) was de EntXP/Steekspel video wall. Een psychedelische show waarvoor je geen drugs of alcohol tot je genomen hoefde te hebben om er in meegezogen te worden. De spannendste beelden van IO (en dan weten de kenners wel waar de TV dokter het over heeft) waren daar met veel gevoel voor drama en effect in versneden.

Als de magie gedoofd is.
Bron: Eva van Heijningen
Wie liever fysiek bewijs mee naar huis wilde nemen van de avond kon op de foto. Het ontbrak er nog maar net aan dat Robert de Hoog met zijn polaroidcamera was ingehuurd, maar iedereen kon een versgeprint instagrammetje mee naar huis nemen. Wie het helemaal goed wilde afsluiten, probeerde Paul of andere leden van het dreamteam mee op de foto te krijgen. En te zien aan wat er zo op Facebook rondzweeft, hebben die daar ruimhartig aan meegewerkt.

Zo rond een uur of één/half twee ging de muziek uit en het tl-licht aan. De Hollywood magie was ten einde en het was tijd om afscheid te nemen.
Als aandenken kreeg iedereen een DVD mee met daarop de winnende user-generated delen. De TV dokter moet eerlijk zeggen dat zij nog geen tijd heeft gehad om daarnaar te kijken, dus geen idee wat er verder op staat.


Buiten was het opgehouden met regenen. Het Rembrandtplein was stil.
De TV dokter hield een taxi aan.
Onderweg keek de chauffeur in zijn achteruitkijkspiegel.
"Komt u uit uw werk?"
"Nee, van een filmpremière. De nieuwste film van Paul Verhoeven. Eerst naar Tuschinski en daarna een feestje in de Escape."
De TV dokter probeerde het nonchalant te laten klinken.
"Oh, dan waren er dus veel bekende mensen?"
"Ja, best wel."
De chauffeur keek nog een keer goed in zijn achteruitkijkspiegel. Iets langer dan de eerste keer.
Voorzichtig zei hij:
"Bent u dan ook beroemd?"
Buiten trok nachtelijk Amsterdam voorbij. De TV dokter besloot de magie nog maar even te rekken.
Ze keek terug in de achteruitkijkspiegel en zei:
"Ja, best een beetje."


* over beveiliging gesproken, was de TV dokter de enige die vond dat die strenge meneer die de hele avond achter Paul aanliep een hele bekende kop had? Wie was dat en waarom heeft Paul een soort van Wilders entourage nodig?

4 opmerkingen:

  1. en met deze prachtige blog kwam daarmee een einde aan dit prachtige project.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb niet eens gemerkt dat Paul een bodyguard had :-) Nu ja dat is teken dat het een goede is want een goede bodyguard valt niet op...alleen als je door het leven gaat als De TV Dokter, die ziet en hoort alles :-)

    Het moet zo ongeveer 15 jaar geleden zijn geweest dan ik nog een discotheek ben binnengeweest, dus dat was even wennen. Er heeft zelfs een klein wonder plaatsgevonden dat niemand gezien heeft. De bevallige Samantha (Sam voor de vrienden) die ik samen met Bob Le Nobel was gaan ophalen vooraf - we hebben haar ook weer ongeschonden thuisgebracht - slaagde er in om datgene te doen met mij waar nooit iemand in geslaagd is. Ze heeft mij gedurende 30 volle seconden doen dansen (of iets dat er op leek toch) iets waar tijdens mijn theateropleiding 2 mensen grijze haren van gekregen hebben omdat dat niet lukte...

    En verder, lekkere hapjes ja, alleen heb ik een half uur met een afgekloven kippenboutje in m'n handen rondgelopen tot ik op het lumineuze idee kwam dat aan één van de hostessen te geven met de vermelding 'Als ik over een paar jaar m'n eerste Oscar binnenhaal kan je dit op eBay verkopen voor 10.000€ op z'n minst' :-)

    En de DVD, die heb ik wel al bekeken. Leuk aandenken dat ondertussen staat te pronken tussen de +- 1.750 andere dvd's in m'n collectie, netjes tussen - geloof het of niet - Starship Troopers (nog steeds Paul's beste op Soldaat Van Oranje na naar mijn mening) en Stephen King's It, die film met die boosaardige clown Pennywise.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Da's een erg mooi geschreven einde, TV Dokter.

    BeantwoordenVerwijderen