zondag 15 april 2012

The Entertainment Experience Deel 8: The Game Is On!

Als een fietsband waar de laatste lucht uit weglekt en als een boemeltje dat op zijn laatste kolen over het spoort tuft, zo sukkelde de Entertainment Experience de afgelopen weken naar het einde. De rek leek er een beetje uit. Een namenwedstrijd, groot aangekondigd in de landelijke bladen, zorgde nog voor een laatste opleving en het is dan ook in spanning wachten op Hoe De Film Gaat Heten.
Maar verder... de dames en heren scriptschrijvers hebben al weken geleden hun laatste hersenspinsels op de site gegooid. Sommigen wisten zich nog aan te sluiten bij een filmcrew zodat er ook nog echt iets van hun creativiteit het witte doek zou halen (al moet gezegd dat niet iedereen daarbij evenveel mazzel en/of uitvoerende potentie had, want de TV dokter kan u wel verzekeren dat er een juweeltje van een ongebruikt script van Volgens Mijn Scenario is blijven liggen. Zonder er al teveel woorden aan vuil te willen maken, zou zij willen zeggen: We spreken elkaar over een paar jaar wel weer bij de Musical Awards). Voor de muziek onder deel 7 kwamen welgeteld acht inzendingen, maar het aantal stemmen bleef ver onder de maat. Zelfs de EntXP redactie had de puf niet meer om het zaakje te promoten en kondigde vrijdag avond met een "O ja, bijna vergeten" de winnaar aan (Gefeliciteerd, Luuk). Een evenement waarop de voorstellen voor de games gepitched zouden kunnen worden, vond nooit doorgang. Naar de TV dokter vermoedt ook wegens gebrek aan belangstelling.
We kunnen dus gerust stellen dat de pap op leek.

En toen... waren daar Ed en Sjoerd. Met een schitterende inzending waarin het camera-, acteer- en montagewerk allemaal van een vergelijkbaar hoog niveau waren. Waarin de afwikkeling (van een helaas nooit helemaal door Ed en Sjoerd verteld verhaal) een spannende en verrassende afloop had:

*SPOILER ALERT* 
Op de borrel ter gelegenheid van de fusie van Akyan en Albrecht, wordt Remco neergeschoten door Nadja. Dat moment alleen al is het kijken waard, want het gebeurt precies op het moment waarop Remco een fles champagne probeert te openen, waardoor het schot precies komt wanneer eigenlijk de kurk uit de fles had moeten schieten. Merel ("ik heb medicijnen gestudeerd") redt zijn leven, ook al wil Ineke haar natuurlijk liever niet in de buurt hebben. In het ziekenhuis lijkt alles goed te komen. Remco toont berouw, Tobias en Lieke zijn getransformeerd in normale mensen (vooral Tobias is in deze inzending een aandoenlijke jongeman die vastbesloten is om niet dezelfde fouten als zijn vader te maken, wat mooi wordt verteld in een intiem stropdasmomentje) en Ineke, die tot dan toe wederom de haar toebedeelde rol van lief lachende en alles vergevende huismoeder heeft gespeeld, blijft nog even aan zijn ziekenhuisbed om te 'genieten'. Als snel blijkt waarvan. Ze trekt de stekker uit een apparaat dat meer lijkt te zijn dan alleen de hartmonitor, want niet lang daarna legt Remco het loodje. Nadat hij heeft moeten toezien hoe Wim en Ineke elkaar hartstochtelijk zoenen (paar punten aftrek voor die ondermaatse nepfilmkus van Bartho Braat en Marleen Scholten) en Ineke bekent dat ze altijd alleen voor het geld bij hem is gebleven.
Tsjongejonge, wat een lekkere binnenkomer!

Kijk nou toch wat een plaatje!

11 opmerkingen:

  1. Ja prachtig gedaan door Ed en Sjoerd, en ook Ygenweiss ziet er goed uit.
    Maar voor een vrolijk filmpje moet je toch bij Barbie zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Gwen: Inderdaad. En wederom schitterend en met veel gevoel voor humor gedaan!
    De TV dokter denkt dat deze vrolijke noot nog wel eens een welkome afwisseling zal gaan worden in een deel 8 waarvoor zij bij deze voorspelt dat een hoop teams toch nog met een dramatische draai uit de hoek willen komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En natuurlijk! Overspel... Daar kende de TV dokter Tobias van. Hehe, we kunnen weer rustig slapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh ja...Overspel! Ik dacht even dat het een kruising tussen Ferris Bueller en Marty McFly was :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heeee Wijnz en TV dokter zijn definitief in elkaar gemorfd. EntXP bashen is gewoon harstikke hip.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. EntXP bashen? Nou nou Dokky, kom op zeg. Een kritische noot heeft ook bij de TV dokter nooit ontbroken. Het was toch zeker wachten op de inzendingen voor deel 8? Veel schrijvers hebben toch zeker lang moeten wachten en tenzij zich bij een team hadden weten aan te sluiten maar moeten zien of er nog wat met hun ideeen zou gebeuren (niet trouwens, als je ziet dat alle teams een schrijver gerecruteerd lijken te hebben)? De stemmen bij het muziekgebeuren voor deel 7 (en de aandacht daarvoor) bleven toch zeker wat onder de maat?
      De TV dokter had gewoon een stilte voor de storm gevoel. Zij voelde echt een opleving toen Sjoerd en Ed de eindstrijd openden. Bovendien heeft de TV dokter zodra die eindstrijd begon deze afgelopen week actief op Twitter de nieuwe inzendingen bijgehouden zodra ze binnenkwamen en daarnaast met het script voor 2MenCrew zelf een bijdrage geleverd aan deel 8.

      Na alle positieve energie en tijd die zij in dit project heeft gestoken vindt zij 'bashing' daarom echt iets teveel van het goede. Al kan zij zich voorstellen dat de vergelijking met een leeglopende fietsband ook verkeerd kan vallen bij iemand die tevens veel tijd en positieve energie in dit project heeft gestoken. Het was slechts bedoeld om de sfeer te omschrijven die in de community hing.

      Even goede vrienden?

      Verwijderen
    2. Dokky,dokky, dokky. bashen is mijn afdeling toch? Maar zoals je weet, kan ik ook zeer goed mijn mond houden als dat moet en dat moet toch?

      Verwijderen
  6. Ben het met Dokky eens. AFZEIKEN zijn tv dokter en wijnz zeer bedreven in!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tja, als er alleen maar kritische noten worden gekraakt houd je pindakaas over... en hagelslag is soms ook wel eens lekker.

    Maar even goede vrienden hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nou, in dat geval zal de TV dokter eens goed bij zichzelf te rade gaan of zij in het vervolg misschien maar helemaal de afdeling broodbeleg aan zich voorbij moet laten gaan. Kennelijk is zij een ouwe zuurpruim geworden zonder het zelf in de gaten te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Veel inspiratie voor een nieuwe film Dok Vs Dok, variant op Kramer Vs Kramer, gelukkig loopt het allemaal goed af...

    BeantwoordenVerwijderen