dinsdag 24 december 2013

Overspel 2: Yeah, right...


De voorlaatste aflevering van Overspel 2 laat nog veel vragen open. Ervan uitgaande dat Willem niet een jaar lang in dat Belgische vakantiehuisje blijft ronddolen tot seizoen 3 op de buis komt: hoe komt hij thuis? En wat is thuis? Is dat nog wel met Iris? Of trekt hij weer bij Elsie in, nu hij tijd heeft gehad om zijn zonden te overdenken (dat zou bovendien weer wat broeierigheid bieden tussen Iris en Willem voor Overspel 3)?
Want dat Elsie gewoon thuis blijft wonen lijkt wel duidelijk: ze staat immers op het punt om Huub te verlinken in ruil voor strafvermindering. Daarmee dient zich een nieuw probleem aan: Huub, de godfather en ster van deze show, kan natuurlijk niet achter de tralies verdwijnen. Wie moet er anders elke week een plaatje opzetten? Ze kunnen moeilijk Giel Beelen bij Björn laten komen inwonen. Maar hoe kan Huub hier in vredesnaam buiten blijven?
De TV dokter kan zich hooguit voorstellen dat de duistere praktijken van Pepijn naar buiten komen en dat het OM dit stil wil houden en in ruil daarvoor Huub laat lopen. Dat vereist wel dat Pepijn blijft leven, en daarover verschillen de meningen op de diverse fora nogal. De TV dokter zou Ramsey missen. Als Pepijn is hij simpelweg onnavolgbaar goed aan het acteren. Je houdt van hem, terwijl je hem het tegelijkertijd het liefst de nek zou omdraaien. Nee, zij zou hem ongelooflijk missen, ook al kan Ramsey tegenwoordig weer in levende lijve in het theater aanschouwd worden (maar dat is een andere post).


De voorlaatste aflevering van Overspel 2 loste ook wat raadsels op. En daar vond de TV dokter het allemaal niet meer zo geloofwaardig. Er is daar bij die politie niemand, maar dan ook niemand, die Iris gelooft als ze daar dag na dag komt mekkeren dat het de ogen van Willem niet zijn, op die foto's waarvan we inmiddels weten dat Huub ze door een Duitser heeft laten fotosjoppen. Niemand die dat na kan gaan, niemand die er een analyse op los kan laten. Niemand die daar überhaupt de afgelopen weken echt iets slims heeft gedaan. Maar vervolgens zijn ze wel in staat om A) een of andere minieme reflectie zo op te blazen dat ze er tekst in kunnen lezen (want we weten allemaal dat als je iets tot 1600% vergroot dat je dan iets wat je eerst al nauwelijks kon lezen plotseling heel begrijpelijk in beeld krijgt) en B) te bedenken dat het een luchtrooster is en dan via het merk 'Corina' op België te komen (kennelijk exporteren de Walloniërs spul van eigen fabrikaat niet).



"Kijk, hier letters. [...]
Maar wat is 't? Een fotolijstje, schilderij, onderkant van een plank. Zo'n roostertje voor ontluchting!"
Yeah, right.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten