zondag 1 december 2013

Overspel 2: Het Ketelaartje

De Nederlandse Top 40 heeft er één. De slager op de hoek ook. En Frank Ketelaar? Die heeft er ook steevast één in de pen zitten:


Je moet het hem nageven. Zelfs als er in een aflevering weer verrekte weinig gebeurt*, zit er wel altijd een dramaturgisch hoogstandje in waar je hart sneller van gaat kloppen. Deze week was dat het volgende:
Huub Couwenberg legt het singletje 'Dreams to remember' op de pickup. De kijker weet:
Het is tijd voor de ensemble montage van de week, ondersteund door deze gevoelige klassieker.

Pepijn wil Menno voorlezen.
Maar die zegt: "Ik kan het zelf!" en grist het boek uit handen van vaderlief**.
Je ziet de titel van het boek, maar registreert het niet echt.

Het volgende shot van Willem en zijn ontvoerders in HET DONKERE BOS
is zo allemachtig sprookjesachtig mooi dat je er vol Sneeuwwitje bewondering naar kijkt.
Waardoor je pas wanneer heel kort wordt teruggeschakeld naar de inmiddels naar dromenland vertrokken Menno registreert dat het boek dat Menno voor het slapen gaan ging lezen
ook HET DONKERE BOS heette!

Donker, indeed.

Tel daarbij op het circulaire begin en eind van de aflevering (daar scoor je bij de TV dokter altijd punten mee, de vraag is: komt dat van Ketelaar of van de regisseur? Sterker nog, de vraag is: Lieve Frank Ketelaar, wilt u de TV dokter niet een keertje een script van een aflevering van Overspel mailen op filmentv@gmail.com?):

Dingemans van Erkel komt om rond het middernachtelijk uur terug uit België en zijgt in mekaar.
Huub Couwenberg zijgt ineen op de bank, terwijl de kijker zich afvraagt:
Gaat Willem nou dood of niet?

Ook de TV dokter had een klapper van de week, toen haar puntdicht door niemand minder dan Sint Nicolaas werd voorgelezen in het consumentenprogramma "Kassa":


De TV dokter wil niet veel zeggen, maar zij kreeg toch sterk de indruk dat zij van de goedheiligman (overigens is gedichten voordragen ook een vak, maar dat terzijde, ouwe makker) een betere recensie kreeg dan de online gedichten services die in deze uitzending getest werden. Misschien dat zij volgend jaar haar diensten ook maar eens aan het volk gaat aanbieden tegen een fijne prijs.


* zelfs de vader van de TV dokter, die door haar toedoen een kritische televisie consument is geworden, bezigde na afloop van 'Overspel' van gisteravond de woorden: "qua plotontwikkeling liet het wel weer wat te wensen over". Zij is trots op hem.

** die overigens niet zo lief is, want hij weet waar Willem zit en perst Huub nu per telefoon af om Willem wat aan te doen zoals beloofd in de dreigvideo wanneer de recherche wat zou verkloten. En laat dat maar aan deze recherche over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten