maandag 9 december 2013

Overspel 2: Maar ondertussen...

Terwijl Frank Ketelaar het doorzettingsvermogen van de kijker blijft testen, komen tergend langzaam de puzzelstukjes van Overspel 2 op tafel. Dat mag ook wel, met nog maar 3 afleveringen te gaan. Tijd om de boel eens in mekaar te gaan leggen.

***SPOILER ALERT***

1. Is Willem dood?
Als we de foto's mogen geloven wel natuurlijk. Hij zag er wat fake uit, die bloederige close up van Willem's hoofd, maar dat kan natuurlijk ook aan de inktjetprinter van Pepijn hebben gelegen. Het leek of Menno met zijn kleurstiften zelfs de druppels wijnrood bloed op het gelaat van onze stoere Steenhouwer had getekend.
Bij de politie denken ze ook dat Willem dood is, maar laten we wel wezen: daar is niet het stelletje meest snuggere agenten bij elkaar gecast. En de TV dokter durft wel vergif in te nemen op de voorspelling dat Ketelaar ons aller Willem heus niet zomaar dood laat gaan (zonder Fedja geen Overspel 3, lijkt me zo). Dat laat maar één mogelijkheid over: Iris ziet aan die foto's dat er iets niet klopt. Of dat er nog wel iets klopt, namelijk het hart van Willem. Volgens sommigen is er aan die foto's gefotosjopt, maar de uitrusting van die Balkan criminelen zag er nou niet uit alsof ze ergens Adobe CS6 op een lekkere snelle computer hadden draaien.
Wat ziet Iris wat ik niet zie?
De andere mogelijkheid, die op internet geopperd werd (de TV dokter was er zelf niet opgekomen, moet zij tot haar schaamte bekennen) zou wel eens kunnen zijn dat Iris (een onderdeel uit het oog, tenslotte) haar naam wederom eer aan doet en als bekwame fotografe aan de ogen van Willem ziet dat hij nog leeft. Als dat zo is heeft Ketelaar alles weer schitterend symbolisch op weten te bouwen inclusief die fotomuur van Willem waar Iris al die weken als een bezetene naar heeft zitten staren.

2. What's up with the pinky?
Waarom drinken ineens de wethouder en het hoofd van de school van Marco en Marit een glas water alsof ze bij de koning en koningin op de thee zijn? Dat ze bang zijn om op hun stropdas te knoeien en daarom hun hoofd afwenden is mogelijk, maar waarom maken ze zo'n gekunsteld gebaar met hun pink? Hebben ze vroeger met elkaar bij een veel te erg studentenkakcorps gezeten? Of wordt er hier in geheimtaal gesproken? En tegen wie dan? Of heeft de TV dokter zelf gewoon geen goeie manieren meegekregen en ging het helemaal niet om dat pinkje want drinkt iedereen tegenwoordig zo een glas water en was dat alleen maar nodig om Marco te herinneren aan de persconferentie van Rooijackers zodat hij daar het gezicht van de secretaresse kon zien, waarin hij (wederom volgens velen online) de seksende dame op de DVD aan het begin van het seizoen herkende?

Och ja, de DVD met stijlvol zwartwitte beelden. De TV dokter was hem helemaal vergeten! Destijds was zij ervan overtuigd dat Willem erop zou staan. Eens een vreemdganger altijd een vreemdganger, nietwaar. Maar dat was voordat hij ontvoerd werd en Willem heeft dit seizoen wel genoeg op zijn bordje gekregen, lijkt haar zo.
Aangezien we inmiddels weten dat Rooijackers een gezin heeft (hij meldde nadrukkelijk aan Joachim dat hij naar vrouw en kinderen wilde), zou het chantagemateriaal kunnen zijn als Rooijackers er met zijn secretaresse op staat. Maar waarom zou Huub dat materiaal dan voor oud vuil in de kluis laten liggen? Hopelijk is het Björn. Die goeie jongen gunt de TV dokter nou ook eindelijk wel eens een keer een verzetje. Al dat stoom afblazen op bloederige computergames is toch ook niet goed voor zo'n jongen.

3. De bouwfraude
Who cares about de bouwfraude. Het is de MacGuffin van seizoen 2. Die onderzoeksjournalist moet Iris versieren en voor meer is hij er niet ingeschreven. Hij mag zijn move dan trouwens wel eens een keer gaan maken. Als hij in zijn nieuwsgaring net zo traag is als in de liefde, heeft 'ie nooit eens een primeur.

4. Het terrarium
Volgens de vader van de TV dokter is die kameleon in het terrarium bij de politie ook een bewust symbool. Volgens de TV dokter is het geen kameleon maar een andere hagedis, want ze zijn volgens haar alleen nog maar grijs geweest. Net zo kleurloos als dat hele corps.
Zij had gehoopt via varanenfan Freek Vonk wat duidelijkheid te krijgen, maar die reageert niet op haar Tweet omdat hij natuurlijk met Eva aan het verhuizen is naar de Amsteldijk. Jammer.


1 opmerking:

  1. idd zonder Fedja geen Overspel III, in elk geval voor mij n iet, als hij in de laatste aflvering van II alsnog sterft dan ben ik er goed klaar mee, kom ana zeg in Penoza legde hij ook al het loodje, het is wel klaar lijkt me zo, kom met iets anders, laat hem desnoods een mean MF worden, who cares, maar hij moet blijven!

    BeantwoordenVerwijderen