donderdag 27 juni 2013

Linda's Zomerweek: Een gewiekste strategie.

Na drie avonden Linda's Zomerweek blijkt het programma prima te kunnen bestaan naast VPRO's zomergasten. Eigenlijk is het jammer dat die vergelijking ooit is gelegd. Het is meer 'Op de Diva bij de Diva' en staat of valt met het feit dat de gasten bereid zijn om veel over zichzelf los te laten. Vreemd genoeg was het Anouk, die zich in Malmö nog aan alle publieke verplichtingen onttrok, die tot nu toe de grootste ontboezemingen deed en aangaf dat haar one night stands vooral niet met minder dan een lul van 21-23 centimeter ("vanaf de stam hè, vanaf de stam") aan hoefden te komen. Ze was zelfs in staat om Linda te verleiden tot slaapkameruitspraken. 
Noem het plat, noem het precies waarop Nederland zit te wachten: Linda, de perfecte schoondochter, die ineens met rampetampen geassocieerd wordt. De tweede gast, leuke man Thijl Beckand, zat er met zijn "Mozart is heel goed om op in te parkeren" maar wat voor spek en bonen bij. Hij zou beter tot zijn recht komen bij de 'echte' Zomergasten, waar het minder over hem en meer over wat hem boeit zou zijn gegaan.

Gisteren was de beurt aan Paul de Leeuw en Euvghenia (u weet wel, van het dansen). Van hem weten we inmiddels al wel een hoop en hij hield zich dan ook keurig rustig, ontpopte zich als galante man die de dame aan zijn rechterzijde (op godsgruwelijk hoge hakken van een lengte waarmee je bij Anouk aan zou kunnen kloppen) zijn overhemd gaf om haar tranen aan te drogen. Zij had mooie Russische verhalen met zware tragiek waar Thijl ongetwijfeld een zware soundtrack voor had weten aan te raden. 

Het is afwachten of vanavond zich weer net zo ontpopt. Want de strategie van Linda is inmiddels duidelijk en te omschrijven als niet minder dan Zeer Gewiekst: De ene gast is een flapuit, zo eentje waarvan je weet dat ze de avond wel grappig kunnen vollullen als ze moeten. De andere gast een geheimzinnig dagboek van wie je hoopt dat het slot nu eens openbreekt. En vreemd genoeg lukt dat, door die rare combinaties. Thijl (bij de Lama's toch niet om een woordje verlegen) kwam er ineens bij Anouk niet meer tussen. Paul de Leeuw bood het podium waarop Euvghenia haar hart kon openen en haar tranen kon plengen. Is het opzet? Is het toeval?
Hoe dan ook: Kijk uit Barry Atsma, vanavond. Het lijkt gezellig daar, met Chantal Janzen en La Linda, maar het is allemaal onderdeel van een groter plan. Je bent gewaarschuwd. Het gaat om jou. Nederland wil nu wel eens weten wat er echt aan de hand is tussen jou en Isa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten