zaterdag 24 mei 2014

De laatste P&W

Het had zo mooi kunnen zijn. Pauw en Witteman (#penw) sloten hun duümviraat af met een grote terugblik op de afgelopen jaren. Het werd een soort live compilatie: de studio zat bomvol gasten die in groepjes aan tafel mochten komen vertellen hoe het was om daar aan tafel te hebben gezeten, daarbij ondersteund door leuk videomateriaal uit de oude doos (want hoe snel ziet iets er gedateerd uit, als je kijkt naar de beelden van Alexander Pechthold en Beatrice de Graaf uit 2007). Ze waren er allemaal, inclusief Wouter Bos, die voor de gelegenheid weer zo'n gekmakend overhemd aan had getrokken (de TV dokter geeft eerlijk toe: met Wouter zou ze zo een beschuitje willen eten). Het was alleen wat aan de fletse kant, alsof het iets te vaak in de was had gezeten. Je zag Alexander (het overhemd netjes tot bovenaan dichtgeknoopt) verlekkerd kijken naar het begin van Wouter's sternum, waar de frisse lucht lekker overheen kon strijken en de huid kon ademen, aangezien je het jezelf als ex-Politicus nu eenmaal kunt veroorloven wat minder knoopjes dicht te doen.
Waarvoor dank, Wouter. Waarvoor dank.


Wouter Bos (boven) stijf dichtgeknoopt in 2010 en (onder) als een zwoel zomerbriesje gisteravond.



Helaas meende de redactie van Mathijs van Nieuwkerk om een paar uur eerder het gras voor de voeten van beide heren te moeten wegmaaien, door het seizoen af te sluiten (Mathijs krijgt kennelijk al vakantie) met een soortgelijk concept: al zijn tafelheren en -dames mochten nog even aanschuiven om hun favoriete televisiemoment van het afgelopen jaar aan te kondigen. Veel meer dan dat was het niet. Lieve Mathijs, was dat nou nodig? Het kwam niemand uit. Pauw en Witteman niet. En je gasten ook niet, getuige de outfit waarin Halina was komen opdraven. Ze zag eruit alsof ze onderweg was naar de Oscars, in een bleekroze strapless galajurk. Een jurk waarover Twitterend Nederland zich direct opwond. Maar ja, je kon er ook moeilijk omheen.
Galajurken zijn ondingen. Ze zijn prachtig als je ermee op de rode loper poseert en stilstaat. Je kunt je er verder echter nauwelijks in bewegen. Trappen lopen is een crime en, zoals Halina gisteren demonstreerde, zijn ze ook niet gemaakt om mee op een klapstoeltje in het #DWDD publiek te zitten. Of om in gefilmd te worden in een medium closeup als tafelgast. In het publiek leek de galajurk een niemendalletje dat hard afstevende op een nipplegate. We hoeven echt niet preuts te doen met z'n allen, maar het leidde af, die twee borsten van Halina. Tijdens het gesprek met Geri Verbeet zat je gewoon met samengeknepen billen op de bank te hopen dat het gemoed van la Reijn binnen zou blijven en eenmaal aan tafel kozen cameraman en regisseur voor een shot waardoor Halina totaal naakt leek te zijn aangeschoven.
Wat later op de avond Twitterde Halina dat ze in de zaal zat voor de premiere van 'De Entertainer' met Gijs Scholten van Aschat. Zelf was zij een paar uur eerder het grootste entertainment voor de rest van Nederland geweest. En kennelijk was dat dus geen kwestie van aandachttrekkerij en overdressing geweest, maar was Halina simpelweg op doorreis naar de schouwburg even bij Mathijs aangeschoven. Ze zat er om Ilse en Waylon op het songfestival aan te kondigen. Een typisch gevalletje waarin een 'sorry Mathijs, ik kan niet die avond' een beter idee was geweest. Deze laatste uitzending van #DWDD maakte eigenlijk maar één ding duidelijk: Gerdie Verbeet moet heel snel in Zomergasten.

Take home message: Galajurken zijn ondingen en borsten zijn eigenlijk alleen maar onhandig. Of andersom, de TV dokter is er nog niet helemaal over uit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten