dinsdag 15 januari 2013

Verwijfd en Onbeholpen: Vrouwen bij de SGP

Neemt u maar van mij aan, dat wanneer de TV dokter zich te belabberd voelt om ook maar iets uit de wereld van film, theater en televisie tot zich te nemen, we gerust van een griepje mogen spreken. Inmiddels zijn we bijna een week verder. Veel blijft onbesproken. Documentaires over de HEMA, de nieuwe Holmes en Watson op SBS. Noem maar op. Geen idee of er uberhaupt iets zinnigs gezegd is daar bij De Wereld Leert Door. Jammer eigenlijk dat je er nooit van geniet, zo'n paar dagen ongestoord op bed liggen in een cocon van watten en hallucinaties.

Sinds gisteren begon er weer iets van de eerste-wereld-informatiestroom tot haar hersenen door te dringen en zo langzaamaan slaagde de TV dokter erin ook daadwerkelijk zaken te registeren. Misschien ligt het aan haar nog wat zwakke en wankele gestel, maar zij heeft een zware behoefte aan energie. Positieve, wel te verstaan. En dus zou zij toch echt willen voorstellen dat Rutger Castricum nu maar eens volwassen wordt. Zijn vlotte babbel die afzeikmoment na aanvalsoffensief braakt is inmiddels zo 2012. Wat zou die jongen een scherpzinnige discussie kunnen voeren als al die botte-boeren energie eens in een substantieel debat werd gestoken, in plaats van in platitudes zoals daar zij het een SGP-er verwijten dat hij een verwijfde kop trekt. Zijn slachtoffer had goed geluisterd naar de dominee en keerde hem de andere wang toe.
Rutger vergroeit steeds meer met de vervelende bully op het schoolplein waar de TV dokter nu plaatsvervangend op de bank voor in elkaar krimpt. Geen fijne televisie meer maar tenenkrommende pest TV. Dus kom op Rutger. Probeer eens iets meer Arie Boomsma en iets minder Geert Wilders te channelen. Begin gewoon klein. Scheer je hoofd, neem een lekkere tattoo. Poseer desnoods voor l'Homo. Het is 2013. Het jaar waarin we juist proberen te verkondigen dat pesten "not done" is. Het jaar waarin toch juist het idee zou zijn dat we allemaal "good" waren. Allemaal.
Nou ja, afgezien van die paar orthodoxe gelovigen dan, die nog steeds menen dat, de rechter en biologie ten spijt, vrouwen totaal ongeschikt zijn voor alles wat verder reikt dan koffie inschenken en kinderen baren. Al is het manvolk er dankzij Dennis en Valerio nu misschien wel van doortrokken dat het geen pretje hoeft te zijn, zo'n uterus. De TV dokter kan stiekem niet wachten tot de portable menstruatiekrampmachine zijn intrede doet in de vergaderzaal in het kader van een verplichte maatschappelijke stage voor de Y chromosoomdragers onder ons. Die SGPers zouden de hemel nog op hun blote knietjes danken als er een vrouw zou zijn die dan even de honeurs voor ze kon waarnemen zodat ze even konden gaan liggen. En nee, dat is geen penisnijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten