vrijdag 21 december 2012

Last Christmas - Oppa Gangnam Style


Een aardig voorbeeld van hoe je de zaken weer nieuw leven kunt inblazen. En een klein beetje jammer dat het na een minuut allemaal een beetje traag begint te trekken, waardoor je toch liever het origineel van Wham luistert. Maar hou vol, want het refrein is een knap staaltje mix werk.

Ten points voor trying!

Zo is de TV dokter tevens onder de indruk van onderstaande mash-up. Voor wie niet bekend is met het fenomeen van deze internet meme: Deze scène uit 'Der Untergang' is op internet inmiddels een geheel eigen leven gaan leiden en de beelden van Hitler zijn inmiddels versneden met allerhande ondertitels over van alles en nog wat. Soms tenenkrommend slecht. Soms mislukt. En nooit fijngevoelig, want (laten we wel wezen) het is natuurlijk balanceren over het randje van de goede smaak om te lachen om WWII (vraagt u het maar aan de makers van De Producers). Maar soms zodanig briljant, dat je even vergeet naar welke beelden je eigenlijk zit te kijken.

Maar wacht eens even, welke briljante editor zit hier eigenlijk achter ... ?

2 opmerkingen:

  1. Wat grappig dat je 'm gevonden hebt. De scène uit Star Trek leende zich er uitstekend voor... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eens. Deze was subliem.
    Voor het vinden zijn twee verklaringen aan te voeren: De TV dokter kan er goed zoeken. Of zit veel te veel filmpjes op You Tube te kijken.
    Merry Xmas!

    BeantwoordenVerwijderen