maandag 24 december 2012

Divorce: Take A Break?

Omdat zij hard probeert om niet op eerste indrukken af te gaan, gaf de TV dokter 'Divorce' gisteren een tweede kans. Volgens de statistieken trok de serie nog steeds zo'n 1.6 miljoen man (en vrouw) publiek. Of die allemaal even tevreden waren is de vraag, want de commentaren op Twitter waren niet van de lucht. Slecht acteerwerk en een bedroevenswaardige continuiteit waren veelgehoorde klachten. 
Eerlijk gezegd heeft de TV dokter daar zelf niet zoveel last van gehad. Wel moet zij eerlijk toegeven naarmate de aflevering vorderde ook regelmatig weggezapt te hebben/zijn. En dan niet alleen tijdens de Amaretto di Saronno reclameblokken.

Waar ligt het toch aan? De acteurs hebben allemaal genoeg in hun mars. En als Jeroen Spitzenberger ergens in geslaagd is de afgelopen twee zondagavonden, dan is het wel om zijn imago van Prins op het Witte Paard volledig af te schudden en een ongelooflijk irritante overspelerige hufter annex onvolwassen yuppenlul neer te zetten. Hij maakt van Boudewijn een gladjakker van wie je vooral hoopt dat hij snel een vervelende geslachtsziekte oploopt.
De TV dokter kan er maar moeilijk de zere vinger op leggen, maar feit is dat Divorce haar aandacht gewoon slecht weet vast te houden. Het kabbelt allemaal maar een beetje voort. Het spel, de verhaallijnen en (vooral) de dialogen, die allemaal net wat te gewoontjes en ondramatisch zijn.
Veel dieper gaat zij niet graven. Het is tenslotte Kerstavond en daarbij hoort Romantiek. De TV dokter zit klaar voor Robert ten Brink en hoopt dat hij de traanbuizen weer lekker weet door te smeren straks.

Jeroen Spitzenberger: In één klap van hot naar hufter.

5 opmerkingen:

  1. Ik heb het niet gezien, maar als ik lees dat Jeroen Spitzenberger een 'ongelooflijk irritante overspelerige hufter annex onvolwassen yuppenlul' is 'die maar snel een vervelende geslachtsziekte moet oplopen' dan wordt hier duidelijk een principe van komedie geschonden. Een karakter moet immers iets hebben dat amusant is anders is het geen komedie, maar een doelloos gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, maar het wordt ook niet echt verkocht als komedie. Het is licht drama, als de TV dokter zich niet vergist.
    Veel sympathie heeft die Boudewijn (het karakter van JS) inderdaad nog niet weten op te wekken. En dat is natuurlijk niet zo goed voor een van de protagonisten. David (het karakter van DZ) heeft dat wel veel meer, en ook diepgang, maar hij zit gevangen in het oppervlakkige laten-we-lekker-jonge-meisjes-gaan-versieren-in-de-sauna vertier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er valt ook wel wat te lachen hier en daar.

    BeantwoordenVerwijderen