zondag 8 juli 2012

Daar zit muziek in (4)

De TV dokter gaat haar zoektocht naar mooie filmmuziek afsluiten. Maar wacht eens even, zult u zeggen: Er is nog helemaal geen aandacht uitgegaan naar de componisten van de Entertainment Experience!

En dat klopt. Ten eerste is dat inmiddels een beetje mosterd na de maaltijd*/** en ten tweede merkte de TV dokter tijdens haar speurtocht naar dat ene juweeltje op dat het gewoon erg lastig is om geweldige filmmuziek te ervaren die de emotie van de kijker helemaal weet te sturen als het onderliggende acteer en monteerwerk niet helemaal klopt, qua tempo en spanning. Wat dat betreft heeft zij tijdens haar zoekactie groot respect gekregen voor de componisten die moesten werken met materiaal waarvan de spanningsbogen niet altijd je van het waren.
Natuurlijk zag zij wel mooie momentjes. Een daarvan werd ook naar voren gehaald tijdens de Grote EntXP Pubquiz op 28 mei en de TV dokter moet toegeven dat deze overgang van Ruud haar inderdaad zeer aanspreekt, omdat hij de jonge kalverliefde zo mooi aankondigt nog voordat de kus is ingelost:

Kijkt u even hier op ongeveer 50%, het stukje waar Merel de trappen van het station afloopt en bij Tobias in de auto stapt.

Nu zal de TV dokter de eerste zijn om toe te geven dat zij ongetwijfeld een hoop even zoveel uitzonderlijk geweldige creaties heeft gemist. In dat geval bent u van harte welkom haar daarop in de comments te attenderen. Het liefst met een link en een uitleg waarom het moment zo subliem is.
Ondanks het enigszins verzaken van haar plichten, wil de TV dokter toch haar 100e Twitter follower en Luuk bedanken voor de ontdekkingsreis die zij dankzij hen door de filmmuziek heeft gemaakt. En als goedmakertje... gaat de volgende post ook nog over muziek!

* alhoewel... niet als we de teller op de site van de Entertainment Experience moeten geloven. Hopelijk gebruikt de gemiddelde kruisrakettencentrale een ander softwarepakket...




** mede daarom is ook een bespreking van de poppenversie van deel 8 achterwege gebleven. Helaas liepen het uploadschema van Eva en het blogschema van de TV dokter toen even niet synchroon. Maar wie deel 8 heeft gezien weet dat Eva en consorten tot mooie metafysische hoogten kunnen stijgen. De TV dokter noemde het in een complimentje op de site "geniaal" en zal zichzelf daarom hier nog maar eens herhalen: Die poppen verdienen een groter podium en een eigen serie ergens laat op de avond! Gelukkig heeft Eva inmiddels de promotie zelf ter hand genomen. Het poppenkabinet (wordt dit een surrealistische schaduwregering na de verkiezingen?) heeft inmiddels een eigen Facebookpagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten