maandag 16 juli 2012

Bitter Zoet

De Beste Singer Songwriters van Nederland zijn toe aan de volgende stap: Vanaf nu mogen ze de hele zomer liedjes schrijven en vertolken. Verfrissend bij deze talentenjacht is (behalve de wolkbreuk het regenbuitje op de achtergrond, maar dat terzijde) daarbij het gegeven dat er, jawel, niemand af gaat vallen de komende weken! "Dit zijn de Beste Singer Songwriters van Nederland van dit moment en daar blijven we het mee doen" (of iets van die strekking) riep Giel opgetogen tegen de camera. Nou ja, de goede jongen heeft net zijn vriendin ten huwelijk gevraagd, dus de TV dokter gunt hem zijn pleziertje/roze wolk/verstandsverbijstering. Maar de vraag is natuurlijk of wij naar al deze mensen wekenlang aandachtig kunnen en blijven luisteren, al blijft DBSSW een Heerlijk Programma.

Mevrouw Tamara leek het hoe dan ook vanavond zelf al allemaal niet zo lekker te vinden gaan. En ondanks het feit dat wat ze doet en ten gehore brengt anders en intrigerend is en tot nadenken stemt wordt het misschien erg moeilijk om ons zonder een echte 'Song' (als we dat tenminste definiëren als iets met een harmonische melodielijn die je na een paar maten nog kunt nafluiten) te blijven boeien.
Ze is meer iets voor een literair café. Voor een regenachtige herfstdag in de Balie of het boekenbal, waar zij dan met Ramsey Nasr in dichterlijke volzinnen een gesprek kan voeren waar de willekeurige voorbijganger geen touw aan vast kan knopen. Maar ze blijft toch een beetje de Rivella tussen de overige BSS'ers.

Douwe Bob.
De Elvis van de Lage Landen.
Waar is dat? Daar is dat!
Als aankomend topartiest kun je er maar vast beter aan wennen 
dat de meeste festivals in de provincie plaats vinden...
De opdracht van vanavond was: Schrijf een ode aan je muzikale idool. En dus kwamen Louis Armstrong, Etta James, Jeff Buckley en Johnny Cash langs. Die overigens onherkenbaar omgetoverd werden tot nieuw materiaal, waaraan de kandidaten in het vakantiehuisje van Tim Knol op Terschelling hadden mogen werken. Tim zat ook in de jury vanavond en mocht dus samen met Giel, Eric Corton en Alain Clark (foetsie waren Gerard Ekdom en Miss Montreal) besluiten wie van de BSS'ers een optreden op Zwarte Cross won.
Uiteindelijk was het Daniel, de klompenmaker uit Marken, die deze eer ten deel viel. Hij deed er een beetje neerbuigend over. Althans, zo kwam het over in de huiskamer. Maar omdat zelfs de meest stoere BSS'ers met een vleugje Elvis (I'm talking to you, Douwe Bob) maar gevoelige, tere zielen met bange hartjes blijken te zijn, betekent dat misschien wel alleen dat er nog een laagje van deze Daniel moet worden afgepeld. Douwe Bob vatte die koe vanavond maar meteen goed bij de horens en verhoogde daarmee direct zijn likeability factor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten