woensdag 15 februari 2012

Entertainment Experience Deel 5: And the winner is... (2)

Tot haar verrassing constateerde de TV dokter dat het EntXP deelnemersveld zich nog steeds blijft uitbreiden. Helaas implodeert er ook hier en daar wat, getuige dit bericht op Twitter betreffende het voortijdig verscheiden van Pinkstar. U begrijpt dat dit de TV dokter aan het hart gaat. Zij had nog zo gehoopt op een heuse Glee versie voor de finale. Het mag niet zo zijn. Want om de wijze woorden van Heidi Klum aan te halen, zo gaat het nou eenmaal in de entertainment business: "One day you're in and the next day you're out."

Daarom eerst de Oscar voor:

Beste Nieuwkomer


Evita Schwartz bracht een volwassen poppenversie die met grote klasse gemaakt was. Merel was weliswaar een oude taart met een verfrommeld Ieniemienie gezicht, Tobias een jonge versie van Jan-Peter Balkenende, Remco een uitgerangeerde nieuwslezer en Lieke die vriendin van Helen Helmink waarvan de TV dokter de naam even is vergeten, maar wat zag het er allemaal mooi uit! En wat zaten er grappige knipogen in, zoals Merel die eerst bijna de verkeerde hotelkamer binnenging waaruit plotseling babygehuil opsteeg.
De puppeteers hadden zowaar Hotel Krasnapolsky weten te strikken, want wat is een betere plek voor een geheime rendez-vous (inclusief een striptease op 'Je t'aime moi non plus') dan een hotelkamer met uitzicht op het fallische monument op de Dam?
Bijkomend voordeel: Je actrices doen nooit moeilijk over naaktscenes. Weg met de blootclausules en body doubles! Kortom, Gwen's barbies hebben er stevige concurrentie bijgekregen!


Beste Binnen de Lijntjes Gekleurd

Niet alleen Vicie (de winnaar volgens de TV dokter) en IO (de winnaar volgens de rest) hadden zich in deel 5 de nodige vrijheid met het script veroorloofd. Vrijwel alle filmteams lieten de teugels wat vieren en permiteerden zich een vrije interpretatie van hetgeen hen door Paul en Robert werd voorgeschoteld. Dat kan nog gaan pas komen bij deel 6, want zoals de TV dokter op Twitter reeds liet weten: de huizen met steigers en solatubes op het dak van de badkamer zullen niet al te dicht gezaaid zijn.
Dat er ook iets moois te maken valt door wel degelijk binnen de lijntjes te kleuren bewees de inzending van Marantz. Lange tijd gingen zij aan kop, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan een vierde plek.



Ook hier was binnen de lijntjes relatief, want Tobias kwam niet echt aanrijden, hij gooide alleen zijn portier open toen Merel net langs kwam (wel zo realistisch) en de scooter werd een telefoon (wel met verwijzing: "Als je zo doorgaat krijg je er nog een scooter bij"). Er zaten ook wat schoonheidsfoutjes in, zoals het per ongeluk sneuvelen van de zin "Als Ineke het hoort gaat ze bij me weg", maar dat mocht de pret allemaal niet drukken. Met een heerlijke naturel van zowel Merel als Lieke, het knipoogje naar Turks Fruit, lef maar geen al te overtollig naakt in de bedstee en een vol café aan een dorpsplein, straalde de inzending van Marantz iets oer-Hollands warms en gezelligs uit. Je kreeg tijdens het kijken gewoon zin om ook in dat café een glas warme chocolademelk met slagroom te bestellen, om daarna in de knisperende vriesnacht in de plaatselijke auberge in suite 1 onder het dikke, witte, donzen dekbed te kruipen.


Beste Zet

Een gewaagde keuze, maar eentje die wel zijn vruchten afwierp gezien de winst die het IO filmproducties opleverde. Een Paul Verhoeven film maken zonder tieten en seks (toegegeven, de Merel van IO heeft al een tipje van haar shirt opgelicht in dezen), dat kun je niet anders dan een briljante ingeving noemen. Regisseur Stephan Brenninkmeijer zat vooral met het leeftijdsverschil tussen zijn Merel en Remco in de maag en vond een hartstochtelijke verhouding daarom minder voor de hand liggen.


Het resulteerde in een spannende striptease die Merel met lef uitvoerde. Hier was het eigenlijk bijna jammer dat de rest van het script ook sneuvelde, want Remco had ook altijd nog kunnen beweren dat hij hem gezien de omstandigheden met Wim niet omhoog kon krijgen vandaag. Een mooi moment voor Merel om met haar hand op de jongeheer van Remco te zeggen: "Ik dacht dat die Wim zo'n goeie vriend van je was..."

Overigens kwam de TV dokter er vandaag achter dat IO filmproducties sinds kort een eigen website heeft, met daarin ook wat leuke kijkjes achter de schermen. Een aanrader!


Beste Seks

Waar bij IO Filmproducties de seks uitbleef, sprongen de cast en crew van Freek Films koelbloedig in het diepe. Na een hippe titelsequentie a la Fringe, en niet geplaagd door een al te groot leeftijdsverschil tussen hun Merel en Remco, volgde een sensuele vrijpartij waar de TV dokter rooie oortjes van kreeg. Mooi in beeld gebracht en, ook heel belangrijk, deze Remco was wel zo slim om met de mededeling dat Nadja zwanger van hem was te wachten tot na de daad. Het meisje gaat voor de zaken, tenslotte.

Oh ja, dat is waar ook: Die smeerpijp is getrouwd.


Beste locatie

Dat wordt een een-tweetje, want Freek Films wist de spanning tot ongekende hoogten op te voeren door een café-annex-hotel te locatie-scouten. Het gevolg? Na haar vrijpartij met Remco op de bovenverdieping, blijkt Lieke op de benedenverdieping met een glas wijn op Merel te wachten.



Dat is even schrikken voor die arme Merel. Het leverde een spannende extra laag op.
"Kijk eens achter je", zei Lieke. En in plaats van naar het café kijkt Merel weer omhoog naar het raam van de hotelkamer. Busted!


Beste Botsing

Met stip op één: Kamerdagen Producties. Zonder pardon rijdt Tobias vol in op Merel. Zoals het hoort, een bijna-botsing met piepende remmen.



Ook de botsing van Van Gogh Producties zat trouwens heel behoorlijk en strak gemonteerd in elkaar. Maar dat die jongen mooie dingen kan met lange camera lijnen wisten we al langer.

Bovendien sneuvelde daar tenminste een fiets.
De overige inzendingen waren niet zo van het vandalisme.

Hooguit konden we de dierenpolitie bellen voor wat Lieke het arme paard van Merel aandeed.

Beste vinding overall


Daar kunnen we kort over wezen: Die Oscar gaat natuurlijk naar Gwen, die niet alleen het sublieme idee opvatte om Merel en Remco seks te laten hebben onder Rembrandt's 'Anatomische Les', maar die Merel in het voorbijgaan tegen Tobias ook nog even laat refereren aan het feit dat haar studiebegeleider 'Tulp' heet.
Maar ja, misschien moet je de TV dokter zijn om die vinding echt op waarde te schatten...

2 opmerkingen:

  1. Beste TV dokter,
    Bedankt weer voor de leuke en goede analyse van de inzendingen, altijd leuk om te lezen!
    Tulp en de anatomieles heb je inderdaad goed opgemerkt, helaas is mijn verwijzing naar het schilderij in de eerste (extra) scene iedereen ontgaan (wat waarschijnlijk aan de uitvoering lag). De poppen van Eva inderdaag grandioos en met betere borsten dan de plastic Brabies!
    Groet Gwen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Gwen:
    Haha, ja, die verwijzing in de allereerste scène was zelfs de TV dokter ontgaan. Ik dacht dat het gewoon een Extra Scene Experiment droom scène was. Ik had de keizersnede niet direct aan de ontleding van Tulp gelinked. Het stak nog sterker in elkaar dan de TV dokter al dacht, dus!

    BeantwoordenVerwijderen