woensdag 29 augustus 2018

The Bodyguard - revisited

Wie de Bodyguard zegt, zegt Kevin Costner. Maar dat was in een andere tijd, toen alleen grote sterren zoals het film alter-ego van Whitney Houston zo'n kleerkast nodig had. En een president wellicht. Anno 2018 is het overal gevaarlijk (tot en met de president aan toe) en dus hebben ook huis-tuin-en-keuken politici behoefte aan bescherming. Zie daar de premisse van "Bodyguard" - een nieuwe BBC serie. Hopelijk kunt u de eerste twee afleveringen nog ergens terugkijken en aanstaande zondag verder gaan met episode 3. Want dit is smikkelen en smullen!



Richard Madden speelt David Budd, een Afghanistan veteraan die ondanks zijn overduidelijke PTSD (tot nu toe nog slechts weergegeven door een iets te hartstochtelijk drankgebruik) klaarblijkelijk door de veiligheidsdiensten de meest geschikte persoon wordt gevonden om de minister van binnenlandse zaken te beschermen. Die minister, een rol van Keeley Hawes als Julia Montague, is een serieuze tante. Type niet lullen maar poetsen en geen touchy-feely gedoe. Qua beleid liggen de twee elkaar niet helemaal, maar gelukkig spatten in episode 2 de vonken wel van het scherm als na een traumatisch ervaring de bodyguard ook de Romeo Capulet van Julia Montague blijkt te zijn. In elk geval voor een nacht. Of twee.

Denk niet dat we hier naar romantisch geouwehoer zitten te kijken! Er is ook politiek gekonkel, kijkjes achter de schermen bij de Houses of Parliament en terroristische samenzweringen die het niet bij dreigingen laten. Dit is een aanrader, mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten