zaterdag 2 juni 2012

Daar zit muziek in (1)

De afgelopen week stond de TV dokter op het punt om haar 100e follower binnen te halen op Twitter. Een mooi aantal, want dat zijn er toch altijd 99 meer dan die eerste waarmee zij begon. Desondanks past vooralsnog bescheidenheid: Lady Gaga heeft er inmiddels tenslotte meer dan 25 miljoen. Toch was dit moment te bijzonder om zomaar voorbij te laten gaan. In een poging het aloude Kinderen voor Kinderen lied "Geld dat heb je niet nodig, je ruilt toch met elkaar?" eer aan te doen, besloot de TV dokter dan ook een beloning aan te bieden in de vorm een vrucht van haar pen: Een column over een onderwerp naar keuze voor die illustere 100e follower.

Juist.
Zij had er geen rekening mee gehouden, dat een EntXP deelnemer (klasse hard kern) die het crowdsourcen inmiddels goed in de vinger heeft followers zou gaan werven, zodat zijn eigen verzoek gehonoreerd kon gaan worden:


Iets over de muziek? Navraag leerde dat Luuk* het idee had dat de muziek en componisten uit de Entertainment Experience op de blog van de TV dokter enigszins ondergeschoven kindje waren gebleven. En hij was benieuwd naar haar gedachten. 
Nu moet gezegd: Luuk heeft een punt. De TV dokter denkt dat zij doorgaans zinniger dingen te zeggen heeft over acteerprestaties, subteksten en spanningsbogen dan over muziek. Maar aangezien deze 100e follower (welkom, @jacquelinbr) inmiddels hetzelfde verzoek heeft geplaatst, gaat de TV dokter de uitdaging graag aan.

Vanavond houdt de TV dokter het echter nog even bij de DVD box van The West Wing, die sublieme serie van de hand van Aaron Sorkin waarvan zij nog een keer opnieuw aan het genieten is. Een serie die overigens een begin-tune heeft die alle gevoelige snaren bij de toeschouwer weet te raken. Waardoor je meteen patriottistisch de hand op het hart legt, uitbarst in een begeesterde vertolking van de Star Spangled Banner, je Nederlandse paspoort met liefde in zou willen ruilen voor een Amerikaanse, de Stars and Stripes wilt hijsen en POTUS direct elk bombardement op onwelwillende naties wilt vergeven. En die bovendien genoeg ruimte vrijmaakt in je hart om tegelijkertijd tot over je oren verliefd te zijn op zowel Sam Seaborn als Josh Lyman én Martin Sheen.


Zucht... 
Nee, dat muziek een krachtig communicatiemiddel is, daarvan hoeft de TV dokter niet overtuigd te worden. Rest natuurlijk de vraag: Zit er een dergelijke sublieme vondst in de inzendingen van de Entertainment Experience? Op die vraag moet de TV dokter u het antwoord nog even schuldig blijven. Josh Lyman wacht.

* U weet wel. Luuk. De soundtrack winnaar van deel 5 en deel 7? En de man achter de TEE blues!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten