zondag 20 mei 2012

Fan van Gwen

Hoewel de radiostilte ongetwijfeld anders deed vermoeden, heeft de TV dokter niet stil gezeten. Zij lag ook niet op een tropisch eiland, dus wat dat betreft hoeft u niet jaloers te zijn.

Om er weer in te komen, beantwoordt de TV dokter vandaag eerst maar eens wat lezerspost:


Dat is waar ook. Want wie geen last hebben van radiostilte, zijn de lucky bastards die nog steeds in de running zijn om de titelsong te mogen leveren voor de user generated versie van 'Steekspel'. De zoetgevooisde klanken van Jimmy en Tamara op de songtekst van Fleur en de TV dokter mochten niet baten, maar uit de tien kandidaten die mochten optreden voor Henk Jan Smits en Lois Lane zijn inmiddels de volgende drie kanshebbers overgebleven. Zij zijn uitverkoren om morgenochtend om 7:45 hun potentiële hit de ether in te slingeren bij niemand minder dan Giel Beelen op 3FM.

Wie zijn er nog in de race?

Allereerst Reveller met 'Hold the horses'. De eerste maten snoeien zich een weg naar het trommelvlies als een Miami Vice meets Baywatch flashback. De TV dokter had een stevig jaren '80 momentje en zag vanuit een helikopter boven de azuurblauwe zee grootse Albrecht bouwprojecten aan de hagelwitte stranden van Dubai langsflitsen.
De take home message? "There will be a time for us" en "Wait for me to come around". Op zich toepasselijke thematiek voor Remco en Ineke.


Achter deurtje nummer twee zit VanHoek met 'Figured love'. Gevoelig, akoestisch, mooie harmonieën met een 'Ahh' die hier en daar zelfs even Acda en de Munnik achtige vormen aanneemt.
De take home message? Het is allemaal niet even goed te verstaan, maar de liefde is niet makkelijk. Neemt u dat maar aan als er kreten als 'rollercoaster', 'deception', 'exposure' en "the world against you and I" langskomen.


En dan is daar 'Zo is het leven', gezongen door Mick Harren. Waar de TV dokter bij de eerste twee finalisten het idee heeft dat de EntXP redactie scouts naar de verschillende poppodia in den lande heeft gestuurd (die daar iets heel aardigs hebben weggekaapt, begrijpt u haar niet verkeerd), is deze laatste finalist geboren en tot wasdom gekomen vanuit de diepste krochten van de EntXP community.
Een samenwerking tussen Gwen, Renee en TTM productions, met een pakkend refrein dat in je hoofd blijft zitten. Een lied dat bovendien, geheel volgens de wensen van Paul, de gang van zaken in deze zedenschets niet zo serieus neemt. Eerlijk is eerlijk, de TV dokter is doorgaans geen fan van het Nederlandstalige oeuvre waaruit 'Zo is het leven' weggelopen lijkt te zijn. Maar laten we wel wezen. Is er sinds "Doe mij een toppertje en een breezer ananas" iets geweest dat zo overduidelijk ZOMERHIT schreeuwt als dit lied? De essentie van het bestaan is krachtig samengevat in het simpele, doch doeltreffende, "Zo is het leven, het duurt maar even! Dus sta niet langer in de rij." Voor een seminar van een zelfhulpgoeroe met exact dezelfde boodschap betaalt u aanzienlijk meer dan voor de single die hiervan als de wiedeweerga beschikbaar moet komen.

Daarom is het antwoord op de lezerspost van vandaag: Ja hoor, de TV dokter endorst met volle overgave Mick Harren voor de titelsong. Al was het alleen maar omdat dit, als de TV dokter haar feiten goed op een rijtje heeft, voor Gwen wel eens de laatste mogelijkheid zou kunnen zijn* om op de rode loper te kunnen komen. En als er iemand van de harde EntXP kern is die dat verdient, dan is zij het wel.

* al heeft zij ook nog een populaire inzending in de Game competitie op haar naam staan.

1 opmerking:

  1. TV dokter, bedankt voor je lieve woorden. Inderdaad is Zo is het Leven het enige nummer dat echt uit EntXP is ontstaan en speciaal daarvoor is geschreven. Helaas laat de stemmenlawine nog op zich wachten, maar ach, zo is het leven.

    BeantwoordenVerwijderen