zaterdag 2 januari 2016

Strak in het pak

Even dacht de TV dokter dan Arjen Lubach simpelweg een te strak pak had aangetrokken in zijn terugblik op 2015. Nu zit er bij de TV dokter ook wel eens een knoopje niet helemaal lekker (of een buik in de weg, het hangt er maar vanaf vanuit welk perspectief je dat bekijkt). Maar mocht zij zelf ooit op het podium van de Stadsschouwburg staan voor een volle zaal voor een televisieregistratie die vervolgens op primetime wordt uitgezonden, dan hoopt zij toch dat er iemand zo vriendelijk is om te zeggen: doe toch dat andere knoopje maar dicht. Nog beter, iemand die net zo handig is met naald en draad als met woordgrappen zodat er niet alleen last minute text changes maar ook last minute tailoring alterations kunnen worden doorgevoerd. Op zijn minst iemand die haar vlak voor het opkomen influistert: Denk er in elk geval om dat je je jasje open doet als je gaat zitten (de TV dokter kan zich overigens niet voorstellen dat iemand daarbij ook maar enige vorm van externe aansporing nodig zou hebben, want de ergste afgang vlak na het opkomen is toch wel een en plein publique gesprongen naad).



Maar zoals vaker, zette Lubach de TV dokter op het verkeerde been. Na het zien van de oudejaarsconference van Herman Finkers kan zij immers niet anders dan concluderen dat het pak van Arjen een briljante knipoog was naar Finkers, die eveneens scheef in het pak zat. Net als de dubbele stropdas, waarmee Lubach eerder in het seizoen voor de goede verstaander een hommage bracht aan Back to the Future, bleek zijn outfit een verborgen boodschap te bezitten. Well played, Arjen.

Overigens moet de TV dokter toegeven dat zelfs met een slechtzittend pak Arjen Lubach het goed doet op haar vette-shit-of-kekke-snitlist. Zij weet niet of het u is opgevallen, maar de vaderlandse  televisieman kleedt zich tegenwoordig überhaupt heel behoorlijk. Was een paar jaar geleden de Minister President in zijn onberispelijk blauw nog de enige vent met een beetje stijl, inmiddels is dat toch een beetje een ouwe-lullen-Mao-pak geworden. Zo heeft Lubach altijd goede stofjes en die paarse stropdas stond heel goed bij het decor (wel een beetje paaps, maar misschien was ook dat een foreshadowing van de katholieke grappen van Finkers). Bij de TV dokter gooit hooguit het ruitjespak van Rik van de Westelaken hogere ogen (zij kan er zo snel even geen screenshot van vinden), al zijn de subtiele verwijzingen naar jasjes van Kaptein Von Trapp in de kragen van Art Rooijakkers en Mathijs van Nieuwkerk (eveneens op nieuwjaarsavond) ook niet onopgemerkt gebleven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten