dinsdag 29 november 2011

zondag 27 november 2011

Ellen Ten Damme

vrijdag 25 november 2011

The Entertainment Experience: Schrijvers der Lage Landen, verenigt u!

Paul Verhoeven had zijn eigen verfilming natuurlijk pas op de premiere in 2012 kunnen onthullen. Zodat iedereen daar kwijlend, met een mix van afgunst en bewondering, naar de hand van de meester had kunnen kijken.
Maar gisteren verschenen de eerste drie minuten (nou ja, het waren er welgeteld vijf) van Paul al op Veronica. Gelukkig kan iedereen die deze uitzending van 22.15 heeft gemist het filmpje (mag je die paar minuten van een icoon wel zo noemen?) ook online terugkijken.
En dat is handig.
Want niet alleen kunnen we zo bepalen wat Paul beter of slechter heeft gedaan dan de crowd, maar we kunnen ook eens goed bekijken wat we voor het vervolg van dit project kunnen leren van de keuzes die Paul en consorten hebben gemaakt.

Het eerste punt (wat heeft Paul beter of slechter gedaan dan de rest?) laat de TV dokter graag open voor discussie in de comments. Uw reactie is van harte welkom! Zelf zal zij het hierbij laten: Wat de TV dokter betreft, waren die eerste paar minuten van Paul behoorlijk rechttoe-rechtaan. Gedegen camerawerk, maar weinig verrassende shots. De scène aan de ontbijttafel onderscheidde zich niet echt van sommige van de overige verfilmingen. Een paar interessante keuzes (zie ook hieronder), al had de hint naar een over de verbrande brief pissende Wim wel iets meer gemogen. De overduidelijk hogere mate van professionaliteit uitte zich wat haar betreft alleen in een ongetwijfeld iets groter budget dan dat van de gemiddelde filmstudent, het acteerwerk van zijn gerenommeerde cast en een strakke editing montage, waardoor er geen continuiteitsfoutjes in waren geslopen.

Wat natuurlijk niet eerlijk is, is dat de makers in het land bij het schieten van deel 1 nog niet wisten hoe het vervolg eruit zou zien. Paul had dat voordeel wel en kon daar op anticiperen. Hij wist bijvoorbeeld dat Tobias foto's van alle gasten moest maken. En gaf hem dus (in tegenstelling tot alle andere filmers) een camera om zijn nek. Daarbij permitteerde hij zich op diverse plekken de nodige vrijheden met de tekst. Waar de TV dokter dan ook weer een heel verhaal over zou kunnen schrijven, want waarom verdienen filmscenarioschrijvers niet het respect dat toneelschrijvers wel krijgen, maar dat is een blogpost op zich.

Wat wel vast staat, is dat Paul duidelijke keuzes heeft gemaakt. En daar is niets mis mee. Je kunt als filmmaker geen ambivalente brei schieten. De vraag is nu: wat kunnen de scriptschrijvers leren van deze keuzes? Want dat Paul een richting voor ogen heeft is wel duidelijk. Niet voor niets legt hij de schrijvers al drie delen lang de vraag voor: "Is Nadja eigenlijk wel echt zwanger?" Sommige van die keuzes lijken echter de loop van het verhaal danig te bepalen. Zo koos Paul Verhoeven ervoor om de brief die Wim op de WC verbrandt in close-up in beeld te brengen. Hierdoor weten we nu dat die brief iets met Japan te maken heeft. Dat sluit een hoop andere verhaallijnen uit. Wel zo handig voor het schrijversvolk om daar vast rekening mee te houden!
Nou lijkt het de TV dokter alleraardigst als er met vereende schrijfkrachten straks een dermate geweldig script uit den lande gaat komen, dat zelfs Paul Verhoeven niet langer de neiging heeft daar nog zaken aan te veranderen. En daarom, scenaristen der Lage Landen, legt de TV dokter gratis en voor niks het script van Kim van Kooten en de verfilming van Paul Verhoeven naast elkaar. Welke keuzes heeft hij gemaakt? En wat zeggen die over de karakters en de verhaallijn die eraan gaat komen?

Let's go!

woensdag 23 november 2011

Mixed Up (1&2)

Het lijkt ondanks de crisis goed te gaan met de Nederlandse televisie. Tussen het dramatisch geweld van Overspel en het verwachte spektakel van Lijn 32 in, bracht de NCRV ons in het oog van de orkaan de nieuwe serie "Mixed Up". Volgens eigen zeggen een licht relatiedrama "over de eeuwige strijd tussen de sexen en over de verwarring van de moderne tijd".


Dat klinkt veelbelovend!


Evenals de cast trouwens: Anneke Blok, de onnavolgbare Tamar van der Dop en Waldemar Torenstra, om maar wat te noemen. Daarvoor neemt de TV dokter zelfs Georgina Verbaan voor lief.  Niets mis met Georgina, maar de TV dokter is gewoon geen fan. Ook al is ze dan in deze serie allesbehalve getypecast.
In de woorden van de eindredacteur drama bij de NCRV, speelt ze "een wat norse, sociaal niet altijd even handige journalist, wier meest in het oog lopende karaktereigenschap haar directheid is". Nee, dat klinkt echt als het tegenovergestelde van Hedwig Harmsen. Maar niet heus.


De vreugde over Anneke Blok was overigens van korte duur, want die werd in aflevering 1 de laan uitgestuurd als hoofdredactrice van het noodlijdende blad "ZIJ", om vervolgens te worden vervangen door Waldemar Torenstra. Die door de styling is toegetakeld alsof hij zo weg is geplukt uit een fractievergadering van de SGP, met zijn zuinige edelmetalen brilletje en zijn saaie stropdas en pak. Hij is wel een heel stijve vreemde lelijke eend in de bijt, wat doet vermoeden dat de makers 'Ugly Betty' of 'The Devil Wears Prada' plannen hebben. 
De TV dokter voorspelt een metamorfose voor Waldemar. Wacht u maar af! 



dinsdag 22 november 2011

The Entertainment Experience: Paul's Cast

INT. HUIS FAMILIE ALBRECHT - DAG       Bron: @EntXP
Eerlijk is eerlijk: Paul Verhoeven, Ziggo en consorten maken van Entertainment inderdaad een hele Experience.

Nadat er wekenlang door het hele land audities zijn gehouden, waarbij slechts een paar Gelukkigen wisten door te dringen tot de Tweede Ronde, was daar afgelopen week het moment waarop Paul Verhoeven zijn cast presenteerde voor de versie die hij gaat maken van de vooralsnog titelloze film waarvan het script nog wordt geschreven.

Hoe liep het af, voor alle hoopvolle Remco's en Ineke's?
Slecht, zo bleek. Zij zagen niemand minder dan Peter Blok en Ricky Koole er met de hoofdrollen van doorgaan. Niet alleen veroorloofde Paul Verhoeven zich daarmee de artistieke vrijheid om het echtpaar uit het script van Kim van Kooten een verjongingskuur van een jaartje of tien te geven (Remco was 60, Peter voor in de 50; Ineke was 45, Ricky achterin de 30) hij leek ook een belofte te breken. Want was dit project niet aangekondigd als een zoektocht naar nieuw talent? Heeft Paul tussen al die inzendingen helemaal niets bruikbaars kunnen vinden?


maandag 21 november 2011

Holland's Next Top Model: De Finale!

Door de topmodellen in spe de afgelopen weken niet verder te vliegen dan IJsland en Ibiza, hadden ze bij RTL genoeg geld over om als uitsmijter van het seizoen flink uit de band te springen met een live finale en een vette spektakelshow waarvoor kosten noch moeiten gespaard leken te zijn. 

Dat alles om de top 4 (Elise, Michelle, Riquelle en Tamara - laat de TV dokter het net als Daphne maar netjes in alfabetische volgorde doen) nog een keer te laten stralen en de juryleden (Mariana Verkerk, Paul Berends, Freek Koster van Touché Models en Bastiaan van Schaijk) nog een keer de kans te geven om de dames op hun kunnen te beoordelen.

Hopelijk lagen alle kleine kinderen al op bed, want vanuit het niets paradeerde daar ineens een dementor uit Harry Potter over de catwalk. In grote, groene fladderende cape stampt het monster voorbij. Wacht eens even... Een dementor op hakken? Surprise, surpsise: Het blijkt de DJ te zijn, die kennelijk een zodanig grote rol ging spelen in het komende uur dat zij haar eigen entree verdiende. De TV dokter kan zich niet herinneren dat Daphne ook nog even netjes heeft gezegd wie het was, maar enig zoekwerk leverde op dat het DJ Eno-C geweest moet zijn. De TV dokter heeft duidelijk de club scene niet helemaal bijgehouden...

Daar is Daphne. Terwijl de meiden kennelijk hard geoefend hadden voor deze catwalk show, bleek La Deckers het nog steeds niet nodig gevonden te hebben om een presentatie workshop te volgen en dus praatte ze het geheel nog steeds een beetje als een houten klaas aan elkaar en had af en toe de neiging om een toontje aan te slaan alsof ze voor een kleuterklas stond. Maar eerlijk is eerlijk, ze deed wel precies wat een goede presentator moet doen: Ze stond geheel in dienst van het programma en zei gewoon wat er gezegd moest worden. Daardoor was er volop tijd om er een echt fashion event van te maken. Complimenten voor deze aanpak.


vrijdag 18 november 2011

Overspel (12): Het recht spreekt


Vol verwachting en met kloppend hart zat de TV dokter op de bank. En niet omdat De Goede Sint alweer in het land is. Vanavond was daar dan het moment waar zij met elke vezel in haar lijf de afgelopen weken naar toe heeft geleefd: de allerlaatste Overspel. Gelukkig is alles relatief, zo ook het begrip "allerlaatste", want inmiddels weten we dat Couwenberg, Steenhouwer, Van Erkel en Hoegaarde terug komen voor een tweede seizoen. Tenminste, "iedereen die het overleeft" zou terugkomen, zo werd ons de afgelopen dagen door de makers voorgehouden.
Het zal toch niet...?

Laat de TV dokter u een ding vertellen: Dingen tot een goed einde brengen is moeilijk. Hoe vaak heeft u niet gedacht bij de laatste aflevering van een sublieme TV of boekenserie (Friends, Harry Potter, Flying Doctors, noemt u maar op): dit is echt een domper op de hele reeks? Hoe vaak vallen de laatste vijf minuten van een film (de afwikkeling na de climax) niet ontzettend tegen? Als kijker/lezer weet je vaak ook niet precies hoe het dan wel had gemoeten, maar blijf je wel vaak achter met het gevoel dat dit het dus net níet was. Een beetje bang was de TV dokter dus wel, voor wat er komen ging vanavond...

Gelukkig had men voor het slot van Overspel de duidelijke keus gemaakt om volledig te breken met alles waar we in de vorige weken zo op hadden leren vertrouwen. Weg was de stevige jaren '60 soundtrack van Huub Couwenberg. In plaats daarvan was er pianomuziek en... stilte.
En temidden van deze stijlbreuk, die de kijker een uur lang een zeer unheimisch gevoel wist te geven, vielen daarbij uiteindelijk, mede dankzij een partij goed geplaatste flashbacks en onthullingen alle puzzelstukjes op hun plaats.

woensdag 16 november 2011

Overspel (11): Waarom kijk je mij nooit recht in de ogen?

Bron: http://www.tv-corner.be
Iedere acteur weet dat je geen twee dingen tegelijkertijd kunt spelen. Intenties moeten duidelijk interpreteerbaar zijn. Juist door die verschillende intenties af te wisselen, ontstaat een complex en onvoorspelbaar karakter van vlees en bloed. Nergens was dat beter te zien dan in aflevering 11.
Vooral Ramsey Nasr is dan weer zacht en liefdevol, dan weer exploderend kwaad, dan weer stil en dreigend. Het maakt hem eng. Met Pepijn van Erkel zou je (tenzij je kennelijk Iris Hoegaarde heet) niet een avond in een kamer opgesloten willen zitten...

De enige die inmiddels nog in de onschuld van Willem Steenhouwer lijkt te geloven is zijn secretaresse, die bij aanvang van aflevering 11 tot ouderwets flyers is over gegaan op zoek naar buurtbewoners die misschien kunnen getuigen dat zij Willem op de bewuste avond van de moord op de prostituee ergens anders hebben gezien.

Het deed de TV dokter deugd dat haar in aflevering 5 het volgende was opgevallen:
"Bij het Centraal Station belandt Iris tussen een stel figuranten die of op weg zijn naar een fantasy gay parade of de laatste Harry Potter premiere. Het heeft vast ook iets te betekenen, maar het ontgaat De TV Dokter."
Vanavond bleek wat het te betekenen had: het was zodat de overbuurvrouw van de gele boot tegenover Willem's kantoor zich nog kon herinneren dat er die avond een feest was. En ja, ze had Willem gezien. Of toch niet. Echt? Zoveel moeite om het spoor vervolgens dood te laten lopen? De TV dokter kan het maar moeilijk geloven.

Terwijl Willem's secretaresse overuren draait, maken Iris en Pepijn samen het bed op. Niets vervelender dan in je eentje een tweepersoonsdekbed in een overtrek zien te krijgen. Inderdaad, je zou er bijna je huwelijk voor proberen te redden.
Pepijn staat helaas op standje vilein, want hij vraagt zich quasi nonchalant af of Iris al wist dat Willem is aangeklaagd voor moord. "Ik ben zo blij dat je daar niet meer mee bent!" Iris vlucht naar de badkamer.

Gelukkig heeft Willem al een blonde langharige advocaat in de arm genomen, die zijn best voor hem gaat doen. "Die Couwenberg, hoe moet ik die inschatten?" Dat vragen alle kijkers zich nu ook al elf weken af. Maar waar het echt om draait, is natuurlijk de vraag of Willem heeft gezegd dat hij wel een alibi voor Björn in elkaar zou draaien. En waar heeft hij 150000 euro voor gekregen van Huub? "Dat was voor Elsie, voor het restaurant."

Huub laat ondertussen aan Björn een printje van een aardig pand in Brasschaat zien. "Mooi huis toch? Niks mis mee."

Elsie en de stalen pin in haar heup die ze heeft overgehouden aan een ski ongeluk gaan bij Willem in de bajes op bezoek. Het gesprek gaat over Marco, die het dus toch heeft overleefd en morgen naar huis komt. Alle scènes van Willem in de bezoekruimte en in zijn cel zijn prachtig gefilmd. Continu tegenlicht, zodat we Willem niet goed kunnen zien en hij de wereld om hem heen waarschijnlijk ook niet. En veel camerawerk van hoog uit de lucht, zodat we als een donkere wolk of zwaard van Damocles boven hem zweven. Of juist van onderen. Onbalans. Het maakt Willem nietig en machteloos. Prachtig gedaan.

zondag 13 november 2011

Busted! Hoe 'real' is Reality TV ?

Het is algemeen bekend dat er bij Reality TV het nodige aan de werkelijkheid gemanipuleerd wordt. Producenten moeten wel, want zet een paar mensen samen in een kamer en echt spannende televisie komt er niet uit, getuige menig vakantiefilm van familie en vrienden. Echt volgens een script lopen series als The Bachelor(ette) niet, maar er wordt achter de schermen met de nodige creativiteit spraakmakende televisie van gemaakt.

Allereerst is daar natuurlijk het betere knip en plak werk. Dankzij die een-op-een gesprekjes tussen de kandidaten en de camera worden de deelnemers door een onzichtbare vragensteller de nodige soundbites of anderszins bruikbare uitspraken ontlokt. En die worden naar hartelust door het verkregen beeldmateriaal heen gesneden. Niet altijd slaat het commentaar dat we horen op de beelden die we zien. Ook gewone gesprekken worden driftig ge-edit. Het moet tenslotte wel een beetje spannend blijven.

Daarnaast moeten de deelnemers uit de tent gelokt worden. Als Niek en Rogier samen een pilsje hadden mogen pakken was er vast gewoon slap geouwehoerd, maar laat ze samen een borrelhap aan Harley Davidson bikers verkopen en je kunt er bijna donder op zeggen dat er mot van komt. En zelfs de oude Grieken wisten al dat drama staat of valt met een goeie portie conflict. Opdrachten geven dus. Zorgen dat die gewone mensen in ongewone omstandigheden terecht komen. En zorgen dat er iets te verliezen of te winnen is, want dat brengt tenslotte het beste in de mens naar boven. Dat dit extreme vormen kan aannemen, kan de TV dokter niet duidelijker illustreren dan aan de hand van 'Bridalplasty', waar een huis vol aanstaande bruiden de strijd aanbindt om zoveel mogelijk plastisch chirurgische ingrepen te verdienen, zodat ze de gelukkigste dag van hun leven mogen beleven met een nieuwe neus en een paar cupmaatjes meer. Sommige dingen moeten heel ver buiten de landsgrenzen blijven.

Maar succes staat of valt natuurlijk echt met de kwaliteit van de casting. Bij Bridalplasty is daarom een blik Bridezilla's van het ergste soort open getrokken. Als het op entertainment aankwam, bracht Gidion bij Topmanager Gezocht meer stof voor discussie dan Francisco. Bij de allereerste Big Brother moesten de makers het al hebben van Ruud (weet u nog? "Effe knuffelen!" en "Laat je niet gek maken!"). Vooruit, en van de wip van Bart en Sabine. Eerlijk is eerlijk.
Soms vraag je je af waar ze al die kandidaten vandaan krijgen. Reageren die echt allemaal op een oproep op televisie? Of belt een reality TV show ook gewoon een casting bureau om te kijken wie er het beste in hun plaatje past? Het zou kunnen verklaren waarom de gemiddelde Bachelor(ette), alsmede alle 25 huwelijkskandidaten, altijd wat knapper zijn dan de doorsnee vrijgezel. Sommige mensen doen het op televisie tenslotte beter dan anderen. Zou dat de BNN producers ook zijn opgevallen? Zo vond* de TV dokter oud beeldmateriaal van twee kandidaten van Topmanager gezocht, waaruit blijkt dat dit niet hun eerste stappen op de vaderlandse beeldbuis waren.

Want had u Tamara herkend als de ex van Brian uit de Gouden Kooi?

En wist u dat Rogier zijn moeder heeft willen doen geloven dat hij een relatie had met Patty Brard?
Blijft de vraag: Wat vindt Aad Ouborg van dit antecedentenonderzoek van zijn nieuwe Topmanager?



* bedankt, anonieme tipgever

zaterdag 12 november 2011

The Entertainment Experience: Wisdom of the Crowd?

Bijschrift toevoegen
Tijd voor een update over The Entertainment Experience, het crowdsourcing project van Paul Verhoeven. Mocht u de boel niet zo fanatiek in de gaten hebben gehouden als de TV dokter: Hier wordt de eerste user-generated film ter wereld gemaakt.
De afgelopen weken was het aan de scenarioschrijvers die zich op donkere zolders en in tochtige achterkamertjes achter hun beeldscherm verschuilen om met deel 2 van het script op de proppen te komen, als vervolg op de eerste drie minuten die door Kim van Kooten waren geschreven.

Tegelijkertijd waren er door het hele land castings, waaruit Paul Verhoeven de acteurs voor zijn verfilming gaat kiezen. Volgende week wordt die bekend gemaakt. In het kader van de parallel processing, gingen ondertussen bestaande en hap-snap samengestelde teams van filmmakers aan de slag om deel 1 te verfilmen. De componisten moesten nog even geduld hebben. Zij mogen pas nu, terwijl de scenaristen werken aan deel 3 en de filmteams deel 2 verfilmen, de muziek bij de winnende publieksverfilming van deel 1 componeren.

Middenin de countdown voor het schrijven van deel 2 (en verfilmen van deel 1) werd de deadline plotseling 10 dagen naar voren gehaald. Niet iets wat je bij de lancering van een space shuttle moet proberen, maar de TV dokter kon zich er iets bij voorstellen. Want die eerste maand is alles nog nieuw en leuk, maar dit geintje moet in totaal 8 delen (en dus maanden) gaan duren. Dat is wel een erg lange spanningsboog om vol te houden op nationaal niveau.
Intussen loopt de teller gewoon door en is er nu ineens haast geboden: Het definitieve script voor deel 2 werd pas afgelopen woensdag bekend gemaakt en dus hebben de diverse filmteams nog maar 16 dagen om te draaien, te editten en up te loaden.


woensdag 9 november 2011

Overspel - Seizoen 2

Zet u het maar vast in de agenda: Er komt een vervolg op Overspel.
De TV dokter twijfelde even of dat wel zo'n goed idee was. Juist de tijdsdruk en onontkoombare finaliteit van de twaalf afleveringen die deze (eerste) reeks telde, hielpen wat haar betreft mee bij de spanningsopbouw en droegen bij aan het drama. Maar gelukkig verzekert niemand minder dan Frank Ketelaar haar dat het tweede seizoen nog meer 'op spanning' zal gaan en dat lust en bedrog nog wildere vormen zullen gaan aannemen.

In dat geval: Laat maar doorkomen.
Met nog twee weken te gaan kunnen we daarna de dagen op de muur weer gaan afstrepen!


Kom je op mijn feestje? Party Crashen bij Arnon Grünberg

Bron: NTR
De TV dokter kon gisteren weer een item van haar bucket list afstrepen. Zij koesterde nog altijd het verlangen om ooit een keer een party te crashen. U weet wel, onaangekondigd op het huwelijksfeest van een volslagen vreemde verschijnen. Niemand die jou herkent, maar de kant van de bruid denkt: zeker een vriendin van de bruidegom. En andersom. Zo kun je je heerlijk laven aan de kirsch en het marsepeinen gevaarte van een etagetaart. Wel een kadootje meenemen natuurlijk, anders staat het zo lullig. Als je het goed doet, hoeft het voor geen van de partijen een probleem te zijn. Je wordt hooguit vastgelegd op wat foto's, zodat het echtpaar nog tot in lengte van dagen bij het doorbladeren van het album zal uitroepen: "Wie was dat toch?" Zo houd je als onaangekondigde bruiloftsgast met gemak tot vijftig jaar na dato de spanning een beetje in dat huwelijk. Kleine moeite, groot plezier.

De echte reden van dit nog immer niet vervulde verlangen is natuurlijk de nieuwsgierigheid naar andermans feestjes. Het idee dat die misschien wel veel leuker zijn dan de partijtjes waar jij voor wordt uitgenodigd. Zoiets als het gesprek waar jij aan deelneemt in een volle ruimte. Om je heen nog talloze andere groepjes mensen, ook allemaal aan het praten. En plotseling bekruipt je het gevoel dat al die andere gesprekken vast veel leuker zijn. Veel diepzinniger. De gesprekspartners grappiger. En aantrekkelijker. Kijk al die andere mensen lachen. Er zijn mensen die zich in zo'n geval op gewiekste wijze los weten te maken uit hun eigen groepje om een andere conversatie te crashen. De TV dokter niet. Die blijft rustig staan verlangen.

Het Uur van de Wolf bood gisteren uitkomst met de documentaire "Arnon Grünberg: Heb je nog steeds vrienden?". Hoe zeiden de ouders van Dik Trom dat ook al weer zo mooi? Arnon is een bijzondere man en dat is 'ie. Vrienden komen nooit bij hem thuis, tenzij hij met ze naar bed wil. Nu heel Nederland dit weet schept het in ieder geval duidelijkheid. Mocht u Arnon binnenkort in de kroeg tegen het lijf lopen, dan weet u waar u aan toe bent als die uitnodiging komt.

dinsdag 8 november 2011

Holland's Next Top Model (#10): The Final Four

Bron: HNTM Cycle 5 
Bij Topmanager Gezocht bleef hij ons bespaard, maar bij Holland's Next Top Model moesten we er toch echt aan geloven: De Terugblik Aflevering die elke zichzelf respecterende reality TV show standaard de week voor de finale uit de kast trekt in een laatste poging de boel nog wat extra uit te rekken en op te vullen.
Gelukkig werd er een originele draai aan gegeven en de TV dokter was aangenaam verrast door de verfrissende aanpak. Weliswaar ontkwamen we niet aan het oplepelen van wat oud zeer, maar dat gebeurde in rap tempo en met een picture-in-picture van The Final Four die regelmatig de handen voor het gezicht sloegen als er weer eens een onhandige opmerking langs kwam. Daarnaast waren er echt ook niet eerder uitgezonden beelden van de modeshow van Addy van de Krommenacker en ging ons aller Fred op bezoek bij vrienden en bekenden van de finalisten. 
Vooral dat laatste was interessant natuurlijk, want vanzelfsprekend vraagt de TV dokter zich de afgelopen weken nog maar een ding af: Uit wat voor nest komt Riquelle in vredesnaam?
Smikkelen en smullen!

Op onmogelijke hoge hakken die Halina Reijn zonder blikken of blozen samen met haar Jimmy Choos aan de Fashionbash zou hebben gedoneerd, strompelen de vier dames door het grint van het Vondelpark naar het Nederlands Film Instituut. Iedereen is netjes opgemaakt en heeft frisse blosjes op de wangen geplamuurd, waardoor zelfs Michelle uit elke porie glamour ademt. Daphne wacht de meiden al op om samen met hen neer te ploffen in de bioscoopzaal om daar eens lekker terug te gaan kijken hoe ze zover gekomen zijn. 


zaterdag 5 november 2011

Topmanager Gezocht: De Finale!

Eindelijk was het dan zover.
In een alles beslissende strijd namen Rogier en Gidion het tegen elkaar op om uit te maken wie de nieuwe topmanager zou worden. Op het spel stonden 25000 euro en het inspirerende mentorschap van Oom Aad. Maar natuurlijk ook de ondernemingsplannen van beide heren. Al mag het na de afgelopen weken geen verassing meer heten, dat de TV dokter over een aantal maanden liever gaat dineren bij Het Geheim van de Chef dan dat zij haar benen in een Aroma Boost Panty moet hijsen...

Voor de laatste keer verlaten Gidion ("ik toon ambitie en ga voor de winst") en Rogier ("ik heb mijn ondernemende talenten laten zien") de grote Brabantse woonboerderij. De heren lijken zelf van mening aan elkaar gewaagd te zijn, dus dat wordt opletten en op de tenen lopen!

Laat dat nou net een outfit zijn
waar de TV dokter een zwak voor heeft!
Op naar de SS Rotterdam in onze havenstad. Gidion gaat vandaag voor business casual: jasje uit maar nog wel een net overhemd aan op een keurige pantalon.

Rogier lijkt meer klaar om de handen uit de mouwen te steken. Hij draagt een spijkerbroek met gympen, maar heeft er wel zo'n mooi duur uit Italië doorgesijpeld overhemd op, met van die versierde boorden aan de binnenkant.
Zo'n casual-formal R2-Westbrook gevalletje.

Als een ijsberg doemen plotseling uit het niets vier oude teamgenoten op. Niek, Sophie, Eef en Wendy komen de heren tijdens hun laatste opdracht in de weg zitten. Al heet dat in Topmanager termen natuurlijk 'bijstaan'. Op z'n zachtst gezegd een eclectische mix.
Waarom deze vier? Waarom in vredesnaam Wendy? Waarom dan ook niet meteen Anne-Marie nog een keer opgetrommeld?

Aad gooit een muntje op. Gidion zegt kop. Het is munt.
Rogier kiest Niek en dat betekent dat wat Gidion vanaf dat moment ook nog zou doen, het op de vingers van een hand af te tellen is dat hij met Wendy opgescheept zal blijven zitten. Aan zijn gezicht te zien heeft Gidion die rekensom ook al gemaakt.
De TV dokter kon de rest van de uitzending het idee niet meer van zich afschudden dat het pleit daar op het dek reeds beslecht was, nog voor Aad de opdracht ook maar had uitgelegd.

Rogier blijkt zijn talent voor gewiekst bekokstoven tot het allerlaatst te hebben bewaard: De reden waarom hij Niek koos, was dat Karin en Aad dachten dat zij niet konden samenwerken. 
Een uitgelezen kans om te bewijzen dat Rogier dit wel kan! 
Hij lijkt het met Niek en Sophie dan ook helemaal te zien zitten.
Gidion daarentegen meent dat het "een B-team" is geworden met Eef en Wendy. 
Niet huilen Gidion, je moet nog een uur of 30!

vrijdag 4 november 2011

Overspel (10): Champagne! En karren maar...

Bron: TVrage.com
Weet u nog?
Vijf weken geleden werd de TV dokter verliefd op Ramsey Nasr door de gloedvolle wijze waarop hij zijn prachtige monoloog bracht. Onderwijl vermoordde Joachim een Oekraïense hoer door iets dodelijks in haar champagne op te lossen.

Zei u daar champagne?
Had u het vorige week ook niet over een fles champagne, waarmee Huub en Willem op de foto stonden?

Inderdaad.

Maar de TV dokter zal eerlijk toegeven dat zij zich volledig heeft laten piepelen door Ketelaar, want zij zag totaal niet aankomen wat er vandaag stond te gebeuren. Sterker nog, zij zal bekennen dat zij dacht dat Willem verantwoordelijk was voor het ongeluk van Björn doordat hij met een slok champagne teveel achter het stuur was gekropen op de dag dat die leuke foto van Huub en Willem was gemaakt. Of zoiets.

Zij had er, naar het zich laat aanzien, niet verder naast kunnen zitten en rolde van de ene in de andere verbazing.

Want wat Ketelaar heel slim had weten te verbergen tussen die implosie van Pepijn en de klanken van 'Storm and Thunder', was dat Joachim met die grote fles champagne naar binnen was gelopen bij de Oekraïense. En vanavond bleek dat dit Willem duur zou komen te staan...

Verder veel mooie tempowisselingen en lange camerabewegingen vandaag. Vooral in het ziekenhuis, waar we eerst Elsie al naar het zich liet aanzien eindeloos door de lange gangen zagen rennen en waar later de familie Steenhouwer met een dolly shot verspreid over de wachtkamer als gebroken gezin zit te wachten op nieuws over Marco. Vijftig minuten lang droop de spanning overal vanaf en straalden alleen de ouder/kind momenten tussen Huub en Björn en de Iris en Menno nog rust uit.


Aflevering 10 begon, zeer toepasselijk, in het holst van de nacht.
Elsie wordt wakker gebeld met de mededeling dat Marco zwaargewond in het ziekenhuis ligt en zij probeert tevergeefs om zowel Willem als Huub te bereiken. Willem heeft geen zin om aan te pakken en ook Huub heeft wat anders aan zijn hoofd: Ondanks het late tijdstip, heeft hij net Joachim opgetrommeld om te overleggen: "De officier was hier. Hij wil Björn laten gaan als 'ie Willem daarvoor terug krijgt."

De TV dokter kreeg een knoop in haar maag die de rest van de aflevering niet meer weg ging. 
Machteloos moest zij toezien hoe Willem er aan alle kanten in werd geluisd.

woensdag 2 november 2011

Iets Wonderbaarlijks

Omdat er niets bewonderenswaardige op de televisie is, voor de verandering dit staaltje 100% biologisch vermaak om van te genieten.


Murmuration from Sophie Windsor Clive on Vimeo.

dinsdag 1 november 2011

Holland's Next Top Model (#9): Alles uit de ijskast

Whoah! we’re going to ibiza
Whoah! back to the island
Whoah! we’re going to ibiza
Whoah! we’re gonna have a party

Whoah! in the mediterranean sea

Excuses.
Daar kreeg de TV dokter toch even een gigagrote Vengaboys flashback.

Echt vakantie gaat het natuurlijk nog niet worden, want de strijd is nog niet helemaal gestreden. Maar veel werk hoeft er niet meer verzet te worden, want Daphne meldt ons dat er in de live finale van 14 november (betekent dit dat we volgende week zo'n vreselijke samenvattende herhalingsaflevering te zien krijgen? Overgebleven uit het pre-uitzendinggemist tijdperk?) 'maar' plaats is voor vier modellen. Vier! In de finale! Zie je wel, de devaluatie is ook hier volledig doorgeslagen.

Ondertussen zitten de vijf overgebleven modellen wel lekker op Ibiza dus. Hoe het eruit ziet? "Droog, zonnig en mensen met zwart haar" aldus Riquelle.
Bij aankomst mogen Tamara en Michelle, de enige met een rijbewijs, zelf naar het appartement toe rijden. Hoewel Michelle ons super-kaartleestalent Riquelle als bijrijder heeft, komt ze toch op hetzelfde moment als Tamara aan. Zo lastig was het wegennetwerk van Ibiza dus ook weer niet te doorgronden.

Om alles helemaal eerlijk te laten verlopen, laat Fred de dames lootjes trekken voor de kamerverdeling. Tamara en Elise hebben elkaar, dus die hangen vijf minuten na aanvang van de uitzending al weer huppelend om elkaars nek. Riquelle slaapt alleen en vond dat eerst niks, maar later weer wel. Nancy en Michelle deelden dus ook een kamer, maar die schoppen geen drama.

Het huis was trouwens geweldig. Het leek net iets "uit een folder" en de dames vonden bij binnenkomst ook nog eens kadootjes op hun bed (een soort makeupdoos formaatje workmate en een hempie). "Eindelijk de luxe waar ik op gewacht had", zei Riquelle.

Iedereen springt meteen in het zwembad en de jacuzzi, behalve Michelle want die had geen zin om heel Nederland haar blote billen te laten zien. Er was dus verder niet veel materiaal om uit te zenden en daarom fastforwarden we naar de plaatselijke wekservice.

Ons aller Fred duikt om 7 uur 's ochtends alweer helemaal fris en fruitig al "roekoe, roekoe" kirrend onder de klamboe door. Helaas had Riquelle in haar eenpersoonskamer dat muggennet klaarblijkelijk niet helemaal dichtgetrokken. Ze was helemaal lekgeprikt. De overige dames doen inmiddels elk hufje en pufje van Riquelle af als gezeur, maar een beetje melaats zag de rug van het arme kind er wel uit. Dat moet jeuken. Welcome to the tropics!